28.12.2003, 23:00

PORTUGALSKÝ reprezentant Luis Figo dostal oficiálne ponuky na prestup od anglických futbalových klubov Chelsea Londýn a Manchester United. Podľa španielskeho športového denníka Marca už Figo absolvoval pohovory s prezidentom "bieleho baletu" Florentinom Perezom. Tridsaťjedenročný bývalý držiteľ Zlatej lopty má však s Realom Madrid platnú zmluvu až do roku 2006. (TASR)
NOVÝM TRÉNEROM japonského prvoligového klubu Vissel Kobe sa stal bývalý dlhoročný česko-slovenský reprezentant Ivan Hašek. Štyridsaťročný kouč sa dohodol s vedením na zmluve do konca roka 2004, pričom svojej funkcie sa ujme vo februári. (TASR)
FRANCÚZSKY reprezentant Zinedine Zidane je rozhodnutý v budúcnosti ukončiť svoju aktívnu činnosť v Reali Madrid, kde je zmluvne viazaný ešte najbližšie dva roky. Najlepší Futbalista roka 2003 v ankete FIFA zároveň dodal, že po EURO 2004 sa rozhodne, či bude ďalej reprezentovať svoju vlasť. "Dnes som si už istý, že ukončím kariéru v Reali. Neviem si predstaviť, že by som ešte niekoľko rokov pôsobil v inom klube," uviedol pre španielsky denník Marca 31-ročný stredopoliar. (TASR)
VÝKONNÝ riaditeľ Anglickej futbalovej asociácie (FA) Mark Palios považuje potrestanie obrancu anglickej reprezentácie Ria Ferdinanda za správny impulz do budúcnosti. Dvadsaťpäťročný Ferdinand, ktorý je najdrahším obrancom na svete, sa totiž až s 36-hodinovým meškaním dostavil v septembri na dopingovú kontrolu a dostal za to osemmesačný zákaz súťažnej činnosti. "Po tomto prípade si už žiadny hráč nedovolí neprísť na dopingovú kontrolu, prípadne ju zmeškať," vyhlásil Palios. (TASR)
ŠPORTOVÝ denník L´Equipe zverejnil najlepšiu svetovú jedenástku roku 2003. Do ideálnej zostavy francúzskeho denníka sa dostali až štyri hviezdy Realu Madrid. Jedenástka roka 2003: Buffon (Tal./Juventus Turín) -- Thuram (Fr./Juventus Turín), Nesta (Tal./AC Miláno), Maldini (Tal./AC Miláno), R. Carlos (Braz./Real Madrid) -- Beckham (Angl./Real Madrid), Makelele (Fr./Chelsea Londýn), Nedvěd (ČR/Juventus Turín), Zidane (Fr./Real Madrid) -- Ronaldo (Braz./Real Madrid), Henry (Fr./Arsenal Londýn). (TASR)

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
24. apríl 2024 11:46