StoryEditor

Na wimbledonskej tráve nadvláda Američaniek

01.07.2003, 00:00
Americkú nadvládu uvidí štvrťfinále ženskej dvojhry v najprestížnejšom tenisovom turnaji Wimbledone (celková dotácia 9,37 mil. GBP). Rozhodli o tom včerajšie osemfinálové zápasy, v ktorých si účasť medzi najlepšími ôsmimi hráčkami vybojovali až štyri Američanky - sestry Serena a Venus Williamsové, Jennifer Capriatiová a Lindsay Davenportová. Toto kvarteto doplnia v štvrťfinále podľa očakávania belgické finalistky z French Open Justine Heninová-Hardennová a Kim Clijstersová. Čierny deň včera zaznamenal ruský tenis, keď z bojov postupne vypadli Jelena Dementievová, Vera Zvonarevová, ako aj turnajová desiatka Anastasia Myskinová. O posledných dvoch štvrťfinálových miestenkách sa rozhodlo v súbojoch Farinová - Suarezová a Šarapovova - Kuznecovová (skončili sa po uzávierke HN).
Po singlových sklamaniach potešila slovenských priaznivcov Janette Husárová, ktorá sa spoločne so španielskou veteránkou Conchitou Martinezovou prebojovala už do štvrťfinále štvorhry. Vo včerajšom osemfinále ako siedma nasadená dvojica vyradili juhoafricko-bulharský pár Liezel Huberová, Magdalena Maleevová v troch setoch 3:6, 6:3, 7:5. S wimbledonskou trávou sa, naopak, definitívne rozlúčil Dominik Hrbatý, ktorý v 3. kole štvorhry podľahol spoločne s Brazílčanom Andre Saom druhej nasadenej bahamsko-kanadskej dvojici Mark Knowles, Daniel Nestor 3:6, 6:7 (5), 5:7. V mužskej dvojhre si ako prvý vybojoval štvrťfinálovú účasť Nemec Alexander Popp, ktorý si poradil s Olivierom Rochusom z Belgicka. Zvyšné osemfinálové zápasy dvojhry mužov sa skončili po uzávierke HN.
VÝSLEDKY
Dvojhra žien - osemfinále: Capriatiová (8-USA) - Myskinová (10-Rus.) 6:2, 6:3, V. Williamsová (4-USA) - Zvonarevová (16-Rus.) 6:1, 6:3, Clijstersová (2-Belg.) - Sugijamová (13-Jap.) 6:3, 6:2, S. Williamsová (1-USA) - Dementievová (15-Rus.) 6:2, 6:2, Davenportová (5-USA) - Asagoeová (Jap.) 6:4, 6:1, Heninová-Hardennová (3-Belg.) - Pierceová (Fr.) 6:3, 6:3.
Štvorhra žien - osemfinále: HUSÁROVÁ, Martinezová (7-SR/Šp.) - Huberová, Maleevová (10-JAR/Bulh.) 3:6, 6:3, 7:5.
Dvojhra mužov - osemfinále: Popp (Nem.) - O. Rochus (Belg.) 5:7, 6:3, 6:4, 6:2.
Štvorhra mužov - osemfinále: Knowles, Nestor (2-Bah./Kan.) - HRBATÝ, Sa (SR/Braz.) 6:3, 7:6 (5), 7:5.

Ideálny tenista podľa Navrátilovej
Recept na to, ako sa stať kráľom wimbledonského centrálneho kurtu, podáva deväťnásobná šampiónka z All England Clubu Martina Navrátilová. Je to jednoduché. Treba mať Samprasovo podanie, forhend Steffi Grafovej, bekhend Justine Heninovej-Hardennovej, nohy Sereny Williamsovej a myslenie Chris Evertovej. A k tomu všetkému si treba pridať najdôležitejšiu ingredienciu volej - Martiny Navrátilovej. (SITA)
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
19. apríl 2024 12:57