StoryEditor

Dvojbodové zápisy Kolníka a Surového

14.12.2003, 23:00
Autor:
HNHNTASRTASR
Zámorská hokejová NHL mala cez víkend na programe devätnásť zápasov, v ktorých sa bodovo presadilo jedenásť slovenských hokejistov.

Zámorská hokejová NHL mala cez víkend na programe devätnásť zápasov, v ktorých sa bodovo presadilo jedenásť slovenských hokejistov. Útočník Juraj Kolník výraznou mierou pomohol Floride k víťazstvu nad Montrealom 4:2. Dvadsaťtriročný rodák z Nitry najprv asistoval pri víťaznom góle skúsenému Mattovi Cullenovi a v 50. minúte dorazil práve Cullenov bekhend do siete. "Chce to len svoj čas. V posledných zápasoch som často strieľal na bránku a nič. Dnes so vystrelil raz a puk skončil v sieti," skonštatoval slovenský útočník, ktorý si zapísal aj dva plusové body do tabuľky pravdy. Kolníka, ktorý vo svojej štvrtej sezóne v NHL odohral zatiaľ deväť stretnutí, vyhlásili v hale Office Deport Centre za prvú hviezdu večera. Útočník Pittsburghu Tomáš Surový strelil po prvý raz v kariére v kolotoči NHL dva góly a pomohol tak v problémoch sa zmietajúcim tučniakom k víťazstvu nad Columbusom 5:3. Penguins tak prerušili sériu piatich prehier. "Tréner mi povedal, aby som sa snažil hrať agresívnejšie a s takou radosťou a odhodlaním, ako to bolo vtedy, keď ma prvýkrát z nižšej súťaže povolali do prvého tímu," povedal Surový po zápase. "Je to naozaj perfektné víťazstvo a ja len dúfam, že dostanem ešte viac príležitostí presadiť sa. Viem, že ak chcem ostať v NHL, musím zabojovať a hlavne bodovať," dodal Surový, ktorý zasypal bankára hostí Brathwaita piatimi nebezpečnými strelami. Jeden puk zo Surového hokejky prekĺzol za chrbát brankára čiernej pleti i v presilovej hre. "Tomáš vie, ako vybojovať puk pri bránke a potom ho skvele nahrať. Myslím, že môže pre nás streliť ešte veľa gólov," pochválil svojho spoluhráča z útoku Alexej Morozov, ktorý si pripísal tri body za asistencie.
Prvýkrát v sezóne si zahral v tíme obhajcu Stanleyho pohára aj slovenský krídelník Jiří Bicek, diabli z New Jersey napokon remizovali s Philadelphiou 3:3 po predĺžení. Po dlhom čase si dvojbodový zápis zaknihoval aj krídelník Buffala Miroslav Šatan, no ani jeho výkon na Minnesotu, v ktorej drese vyšiel opäť naprázdno trápiaci sa Marián Gáborík, nestačil a Sabres prehrali už piatykrát za sebou.
Výsledky -- piatok: Columbus -- St. Louis 2:3 pp (za hostí Demitra 0+1), Atlanta -- Pittsburgh 6:3, Florida -- Montreal 4:2
(Kolník 1+1 -- Zedník 1+0), Dallas -- Chicago 1:0, Phoenix -- Edmonton 3:3 pp (za domácich Nagy 1+0), New Jersey -- Philadelphia 3:3 pp, Buffalo -- NY Rangers 1:3, sobota: NY Islanders -- Atlanta 4:0, Ottawa -- Boston 2:3 (za domácich Chára 1+0, Hossa 0+1), Philadelphia -- New Jersey 0:2, Totonto -- NY Rangers 3:1, Tampa Bay -- Montreal 2:5, Washington -- Detroit 1:5, Pittsburgh -- Columbus 5:3 (za domácich Surový 2+0), Minnesota -- Buffalo 3:2 (za hostí Šatan 1+1), Nashville -- Florida 2:2 pp (za domácich Országh 0+1), St. Louis -- Los Angeles 1 (Demitra 1+0 -- Pálffy 1+0, Stümpel 0+1), Calgary -- Colorado 1:1 pp, San Jose -- Anaheim 2:0.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
25. apríl 2024 04:32