StoryEditor

Slovenská "beštia" z reality show naháňa strach, chce sa prebiť až do Ameriky

01.04.2017, 21:25
Slovák, ktorý má fanúšikov aj v Česku. V klietke je Gábor Boráros na nezastavenie.

Na každom prste pravej ruky okrem palca má vytetované písmeno, ktoré dohromady tvoria nápis "PLAY".

Boráros "hrať" vie. Predviedol to v minuloročnej reality šou Oktagon - výzva, ktorú vyhral. A dokazuje to aj mimo klietky, pretože pochopil, že v MMA nestačí len vyhrávať, ale aj predviesť show pre divákov. Jeho výnimočné schopnosti si všimol aj český portál idnes.cz.

"Gábor má príbeh, pás pre víťaza Oktagonu a vyzerá dobre. To dnes hrá veľkú úlohu," zdôraznil Ondrej Novotný, ktorý reality show a organizáciu Oktagon spolu s Pavlom Nerudom založil.

Boráros po víťazstve v reality šou zažíva vlnu popularity. Divákov zaujal nielen výhrami, ale aj nevídanými svalmi, potetovaným telom a sebavedomými hláškami.

Začína byť slávny

"Ľudia ma spoznávajú na ulici a každú chvíľu mi niekto píše, že som jeho vzor a že by so mnou chcel trénovať. Neustále dostávam otázky, ako cvičím brucho, koľko spravím drepov a podobne. Ale hlavne cítim veľkú podporu, a to nielen od Slovákov, ale aj z Česka," popisoval Boráros, ktorý v mŕtvom ťahu dokáže zdvihnúť 250 kilogramov.

Teraz sa pripravuje na ďalší zápas. Na turnaji Oktagon 2 v Bratislave sa v piatok 7. apríla postaví proti slovenskej hviezde Rolandovi Čambalovi. Ten pritom zápasí v strednej váhe, nie v nižšej kategórii do 77 kilogramov ako Boráros. Pôvodný súper Jan Homolka sa zranil a musel na poslednú chvíľu účasť odriecť.

"Čambal je pre Gábora riziko. Má fyzičku, je väčší a ťažší, ale Gábor ho vyložene chcel. Verí si na neho. Do istej miery to bude derby," lákal Novotný na návštevu Hant Arény alebo na sledovanie O2 TV Sport.

Podľa všeobecne uznávaného webu Sherdog.com má Boráros v MMA bilanciu 7 výhier, 2 prehry. Na šesť víťazstiev dosiahol už v prvom kole - nástupy má skrátka brutálne.

Americký sen

Drží sériu štyroch výhier za sebou (z toho si tri pripísal v Oktagone). Ale aby si splnil sen, na to ešte pár víťazstiev musí pridať.

"Mojím cieľom je bojovať, dostať sa na turnaje po celom svete. Napríklad do UFC, WSOF alebo do Bellatoru," uviedol.

O2 TV Sport

To sú najprestížnejšie a najznámejšie organizácie sveta, všetky zo Spojených štátov amerických. Najväčšie zápasy sledujú milióny divákov a najlepší zápasníci si dokážu zarobiť milióny dolárov.

"Môže sa mu to podariť, ale musí udržať šnúru víťazstiev. Je to charizmatický chlapec, ktorý je zaujímavý pre kameru. Myslím, že v UFC štartujú horší borci ako Gábor. A v Bellatoru stopercentne," pripustil Novotný.

Sebavedomé zviera

O Borárosovom kúzle osobnosti už bola reč. Ale v čom je jeho čaro v klietke, keď čelí súperovi?

"Nie je super technický a ani na zemi nemá extra schopnosti, ale má strašnú sebadôveru a konskú silu. Je to sebavedomé a rozzúrené zviera, ktoré s každým okolo stráca na kráse, pretože je to skôr šprintér než ultramaratónec. Ale zatiaľ dokázal vyťažiť zo svojich nástupov maximum. Dokáže svojim súperom nahnať strach," poznamenal Novotný.

A pokračoval: "A naopak najväčšie slabiny? Je lenivý zhadzovať, takže na svoju váhu do 77 kilogramov je celkom malý. A potom je to do istej miery kondícia. Takéto telo jednoducho nedokáže v dlhotrvajúcom zápase uživiť. Je síce nadupaný, ale tie svaly mu žerú kyslík priam hrozivo. A poslednou slabinou je boj na zemi."

Keď vstupuje Boráros do klietky, dostáva sa do tranzu. Beast mode on, zvykne hovoriť. Stáva sa z neho beštia

"V tej chvíli nič necítim a na nič nemyslím. Sústredím sa len na súpera. V tej chvíli nevnímam ani bolesť, ani únavu," popisoval Boráros.

Beštia sa z neho zase stane budúci piatok.

01 - Modified: 2024-01-24 08:37:23 - Feat.: - Title: Známy zápasník Gábor Boráros sa vráti do ringu. Bude bojovať v ruskej organizácii patriacej Kadyrovovi 02 - Modified: 2023-05-11 10:54:33 - Feat.: - Title: Zápasník Boráros v Zámene manželiek. O dcéru sa nestaral, čudujem sa, že sa vôbec sám vykaká, povedala náhradná manželka 03 - Modified: 2023-03-07 09:48:50 - Feat.: - Title: Podvodné stávky? Tipsport pripravuje trestné oznámenie. Boráros vinu odmieta 04 - Modified: 2023-02-27 11:09:12 - Feat.: - Title: Podozrivé stávky na MMA vo Véghovej lige. Tipsport preveruje zápas Borárosa 05 - Modified: 2022-02-03 11:24:01 - Feat.: - Title: VOYO posilňuje svoju športovú ponuku. Prináša ďalší MMA obsah
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
24. apríl 2024 12:20