David BystroňLadislav Němec, MAFRA
StoryEditor

Ďalšia tragédia v českom futbale. Exšampión spáchal samovraždu

19.05.2017, 23:05
Autor:
idnes. czidnes. cz

Český futbal postihla v krátkej dobe ďalšie tragická udalosť. David Bystroň, bývalý obranca Baníka Ostrava, Plzne či Olomouca v piatok zomrel, podľa prvých správ spáchal samovraždu. Stalo sa tak necelý mesiac po tom, čo rovnakým spôsobom ukončil život ďalší bývalý plzenský hráč František Rajtoral.

Tragickú správu pre iDNES.cz potvrdili dva na sebe nezávislé zdroje. Tridsaťštyriročný Bystroň sa podľa nich obesil v pivnici svojho domu a zanechal po sebe list na rozlúčku.

Aj on, rovnako ako Rajtoral, ktorý pôsobil v Turecku, spáchal samovraždu v zahraničí. Posledný rok strávil vo švajčiarskych nižších súťažiach, od januára patril do kádra US Schluein Ilanz.

V novej krajine našiel aj prácu mimo futbalu, zároveň ale riešil rodinné aj finančné problémy. Práve tie údajne mali byť dôvodom, prečo sa rozhodol pre krajné riešenie.

V Česku si urobil meno pri angažmán v Baníku Ostrava, s ktorým vyhral titul, neskôr patril k oporám Plzne. I s ňou slávil víťazstvo v lige, získal tiež český pohár a zahral si Ligu majstrov.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
19. apríl 2024 02:12