StoryEditor

Ako Jennifer Aniston z Priateľov v lietadle márne hľadala sprchy a bar

12.10.2015, 07:12
Autor:
HNstyle.skHNstyle.sk


 

Aerolinky sa predháňajú v reklamách, aby prilákali nových zákazníkov. V poslednej kampani Emirates žiari americká herečka Jennifer Aniston. Tá sa na palube arabských aeroliniek preberie z nočnej mory potom, čo v župane blúdi v ekonomickej triede neznámej leteckej spoločnosti a márne hľadá kúpeľňu.

Vyzerá to ako scéna z filmu. Herečka na palube lietadla v bielom župane s toaletnou taštičkou mieri do sprchy. Nemôže ju však nájsť, a preto sa obráti na palubný personál, aby jej poradil. Dostane však odpoveď, že tu žiadna kúpeľňa nie je. "Tak to vyzerám celkom hlúpo, keď idem takto oblečená do baru," odvetí herečka. Na to reagujú letušky opäť záporne, že tu nie je ani žiadny bar. "Ale lietadlá Emirates majú sprchy aj bary," namieta herečka.

Potom sa však dozvedá, že nie je v lietadle Emirates. A jediné, čo môže dostať, je vlhký uterák a malý sáčok arašidov. Jennifer vyzerá zmätene, zo spotu má byť zrejmé, že ekonomickou triedou bežne nelieta a je zvyknutá na úplne iný štandard. Potom, čo sa letušky zlovestne rozosmejú, až to začína vyzerať takmer ako nejaká scéna z hororu, ukazuje sa, že to celé bola len nočná mora. Štyridsaťšesťročná herečka sa totiž náhle s úľavou prebúdza v superjumbo A380 spoločnosti Emirates na pohodlnej posteli rozloženej zo sedadla. Reklama končí tým, ako spokojná herečka popíja pri bare a rozpráva barmanovi svoj príšerný sen a nakoniec sa pýta, či by dokonca nebolo možné nejako zariadiť, aby tento krásny let trval o hodinu dlhšie, píše idnes.cz.

Emirates investovala na vysielanie tohto reklamného spotu po celom svete 20 miliónov dolárov. Znalci upozorňujú, že nová reklama Emirates, rovnako ako predchádzajúci reklamný spot, sa opäť umne triafa do úrovne služieb v lietadlách konkurenčných spoločností. Štátna letecká spoločnosť Spojených arabských emirátov je totiž spoločne s Qatar Airways a Etihad Airways zapletená do dlhodobého sporu s koalíciou amerických aeroliniek American Airlines, Delta Air Lines a United Airlines, ktoré trio zo Zálivu obviňujú z toho, že nekalým spôsobom zasahujú do voľného trhu a že v poslednom desaťročí získali štátnu podporu viac ako 42 miliárd dolárov.

Faktom je, že Emirates relatívne rýchlo "odhrýza" - k nevôli amerických aj niektorých európskych aeroliniek - stále väčší podiel zo zisku na zámorských letoch do USA.

01 - Modified: 2007-10-07 14:54:00 - Feat.: 0 - Title: Traťový rekord Keňana Biamu, Kulešová obhájila
01 - Modified: 2024-04-15 11:35:32 - Feat.: - Title: Taliansky protimonopolný úrad vyšetruje Ryanair, ten podozrenia odmieta 02 - Modified: 2024-04-10 10:28:28 - Feat.: - Title: USA preverujú tvrdenia o chybách na boeingoch, Senát naplánoval vypočúvanie 03 - Modified: 2024-04-09 18:11:14 - Feat.: - Title: Boeing v prvom štvrťroku výrazne obmedzil produkciu. Dodal len 66 strojov 04 - Modified: 2024-04-08 08:16:21 - Feat.: - Title: Koniec štrajkov na nemeckých letiskách. Pracovníci dostanú vyššie mzdy 05 - Modified: 2024-04-04 11:31:31 - Feat.: - Title: Letisko Košice spustilo letný letový poriadok
menuLevel = 2, menuRoute = style/cestovanie, menuAlias = cestovanie, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
19. apríl 2024 00:24