StoryEditor

Napísali o Lacovi Lučeničovi

21.04.2006, 00:00

-- Jeho život formovala dedinská príroda, ale aj mestský dvor. Hral v Prúdoch a Fermáte, ale páčil sa mu aj punk a Depeche Mode. Inklinuje ku kvalite a poctivej hudbe, ale slávny je vďaka SuperStar. Laco Lučenič. (Štefan Hríb, Juraj Kušnierik, Týždeň)


-- Pre dnešných tínedžerov je zbožňovaným a rešpektovaným predsedom poroty speváckej súťaže Slovensko hľadá SuperStar, pre ich rodičov stále extravagantným gitaristom, ktorý hral v skupine Limit. Pre muzikantov a ľudí, ktorí sú v hudobnom biznise viac než doma, je predovšetkým skvelým hudobníkom a producentom. (Eva Vargová, Markíza)

-- Lučenič bol jeden z mála novátorov éry socíkovského popu, ktorý vždy sledoval aktuálne trendy svetovej popmusic. Jeho hudobná dráha je bohatá, ale zároveň veľmi komplikovaná. Prešiel rôznorodými skupinami od Prúdov, cez Fermátu, Modus a potom dlhé obdobie kryl chrbát Mekymu Žbirkovi v Limite. V posledných rokoch pred "boomom" SuperStar sa vytratil z pozornosti médií a mnohí ho neprávom považovali za odpísaného. (Peter Bálik, SME)

-- 53-ročný muzikant, ktorý si stále drží imidž trendového gitaristu, je jedným z najväčších slovenských odborníkov na hudbu šesťdesiatych rokov. Hoci sa hudbe venuje bez prestávky, verejnosť zaznamenala jeho návrat práve pred dvoma rokmi vďaka projektu SuperStar. (ČTK)

-- Gitarista, basgitarista, hudobný producent, znalec starého rocku. K hudbe sa dostal podobne ako väčšina jeho rovesníkov, ktorí dozrievali v 60. rokoch. V tom období sa v muzike objavil nový fenomén -- beatová hudba a mená ako Beatles, Rolling Stones, Kinks. (Národná obroda)

menuLevel = 2, menuRoute = style/civilizacia, menuAlias = civilizacia, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
19. apríl 2024 02:11