StoryEditor

Osobnosťou architektúry a stavebníctva za rok 2020 sa stal Juraj Benetin

26.10.2020, 15:27
Autor:
ipip
Pozrite si ocenených tohto roka.

14. ročník ocenení ASB GALA prebehol tento rok netradične – pred prázdnym hľadiskom. Ocenených bolo spolu sedem spoločností a dve osobnosti.

Tohtoroční víťazi

ASB Osobnosťou architektúry a stavebníctva sa podľa odbornej poroty stal architekt Juraj Benetin, spoluzakladateľ architektonického štúdia Compass.

Fotografie z ceremoniálu a víťazov si pozrite v galérii:

​Stojí za veľkými polyfunkčnými projektmi, ako sú Slnečnice, Zwirn či Nové Lido. Odborná verejnosť si hlasovaním spomedzi nominovanej pätice rôznorodých osobností vybrala CEO developerskej spoločnosti YIT Slovakia Milana Murcka.

ASB Stavebnou firmou sa podľa odbornej poroty i hlasovania sa stala spoločnosť Goldbeck Slovensko. Ocenenia ASB Developer roka si odniesli spoločnosti

  • Hlavná cena v segmente priemysel a logistika: CTP Invest SK
  • Hlavná cena v segmente retail: Immofinanz Services Slovak Republic
  • Hlavná cena v segmente administratíva: J&T REAL ESTATE
  • Víťaz hlasovania na www.asb.sk a držiteľ hlavnej ceny v segmente rezidencia: YIT Slovakia
  • 2. miesto v segmente rezidencia: Archikód
  • 3. miesto v segmente rezidencia: Penta Real Estate

Cieľom ASB GALA je oceniť najlepšie stavebné firmy, významné osobnosti a developerské spoločnosti. Vyhlasovateľom súťaže je vydavateľstvo JAGA.

Zmenené kritériá

Doteraz vždy o tých najlepších rozhodovala v hlavnom hlasovaní široká odborná porota. V štrnástom ročníku však nastala zmena v kategórii ASB Developer roka.

Nominácie sú výsledkom hodnotenia jednotlivých projektov, prostredníctvom ktorých sa do súťaže developerské spoločnosti kvalifikujú.

Kvalitatívne a kvantitatívne kritériá sú zostavené tak, aby medzi najlepšími mohli byť nielen veľkí hráči, ale aj takí, ktorí stavajú menšie, ale kvalitné a prínosné projekty.

„Naším cieľom v súťaži vždy bola prezentácia kvalitného stavebníctva a architektúry, všetkých účastníkov,“ uviedol zástupca vyhlasovateľa súťaže, konateľ spoločnosti JAGA, Peter Halász.

„Dovoľte mi aspoň takto na diaľku vám všetkým poďakovať za dôveru a spoluprácu. Vzdávam úctu nominovaným a úprimne gratulujem laureátom ASB GALA 2020,“ uzavrel.

*Zdroj: Tlačová správa

menuLevel = 2, menuRoute = style/dizajn, menuAlias = dizajn, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
18. apríl 2024 17:34