StoryEditor

Editoriál (november)

19.11.2008, 23:00

Vážené čitateľky, vážení čitatelia,
práve dostávate do rúk posledné tohtoročné číslo magazínu *prečo nie?!*, v ktorom sme sa pokúsili zladiť zaujímavé a autentické veci s luxusnými a tradičnými. Neznamená to, že budeme vyvolávať umelú objednávku po vianočnej nostalgii, ale na strane druhej, je lepšie aspoň trochu popustiť uzdu fantázii, ktorá nám pomôže s cestovaním, nakupovaním, umeleckou sebarealizáciou, či zdanlivo obyčajným bývaním.
Apropo, bývanie. Už čoskoro otvorí svoj prvý hotel u nás Erich Falkensteiner, ktorého meno nesie 23 luxusných hotelov v piaticheurópskych krajinách. A to na začiatku bol penzión so siedmimi izbami... "Mám 76 firiem a 75 rôznych partnerov. Môžem dôverovať každému z nich," vyhlásil v exkluzívnom rozhovore pre *prečo nie?! *A dodáva, že v komplexnej ponuke služieb cestovného ruchu nemajú konkurenciu. O Slovákoch iba pekne nerozpráva, väčšina zahraničných zamestnancov v južnom Tirolsku sú totiž Slováci.

Vedeli ste, že Benátky nie sú iba vo Falkensteinerovom Taliansku? Za Benátky Severu je totiž považovaná metropola Fínska Helsinki, ktorá sa rozprestiera na desiatkach ostrovčekov, polostrovčekov a zálivov. V reportáži *prečo nie?! *sa na jednom mieste stretáva rybolov, kostol v skale, káva, najznámejšia fínska módna značka Marimekko, ale aj luxusné nákupy.
Keď muži majú svoje dni, nemusia nutne stáť na balkóne a popíjať horkastý likér. Partia kamarátov začínala v montérkach v Prievidzi a dnes Aerospool predáva svoje lietadlá na Havajské ostrovy, Nový Zéland alebo do Juhoafrickej republiky. *Prečo nie?! *vám prináša unikátny príbeh firmy, ktorá dokázala naozaj lietať.

A teraz luxusný dopad na zem. Pre tých, čo skôr vyhľadávajú interiér ako exteriér, máme pomyselnú mapu exkluzívneho a hypermoderného dizajnu -- *prečo nie?!* vás pozýva na návštevu showroomov najvychytenejších značiek, plus vám ponúkame malého sprievodcu svetom minimalizmu, dekoru a inteligentných domov. Ak vás unavuje čítať a počúvať o tom, čo pre vás spravia iba tí druhí, pre solventných selfmademanov  s umeleckými sklonmi ponúkame jednoduché riešenie: nahrajte si svoj album alebo videoklip, vydajte si svoju vlastnú knihu alebo si nakrúťte svoj vlastný film. Aj keď sme tým niektorých "profíkov" z oblasti kultúry dosť vážne zaskočili, je to naozaj možné. *Prečo nie?! *Nielen Patrik Tkáč môže byť ako Justin Timberlake...

Ani milovníkov tradičných zvykov však sklamať nedokážeme. Špeciálne pre *prečo nie?!* pripravili experti Vianoce v barokovom štýle, obdobia hojnosti, plnosti a nadpozemskosti. Navyše sa vás pokúsime inšpirovať aj v tom, ako si môžete urobiť skutočné Vianoce aspoň vo svojej obývačke. Musíte uznať, že aspoň jednému takémuto snu môžeme raz do roka hlavnú tému prečo nie?! venovať.
Na svoje si však prídu aj praktickí ľudia: širokú paletu potenciálnych darčekov nájdu v rubrikách Fashion Story, Zoom, v špeciáli o hodinkách či ponuke na romantický pobyt v druhom päťhviezdičkovom hoteli na Slovensku. A ešte jedna vec: na rozdiel od Vianoc bude magazín prečo nie?! v budúcom roku až desaťkrát, najbližšie už vo februári. Užite si s nami sviatky, nielen v predstihu, ale so svojimi blízkymi tie naozajstné aj v decembri.

Peter VAVRO
šéfredaktor Hospodárskych novín
Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.

menuLevel = 2, menuRoute = style/editorial, menuAlias = editorial, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
25. apríl 2024 07:57