StoryEditorSpojili domáci džem a remeselné pivo, z nápadu vznikol unikátny gastrokoncept
01.09.2017, 10:00
Spojili domáci džem a remeselné pivo, z nápadu vznikol unikátny gastrokoncept:
Reklama
Kliknutím na šípku pokračujte v prezeraní galérie
1/2Beermalade
2/2"Ovocné džemy varím od nepamäti a takmer z každého ovocia," hovorí Monika Nogellová. Jej manžel Imrich sa venoval pivu a tak sa rozhodli, že skúsia svoje dve záľuby spojiť do jedného netradičného konceptu. Monika uvarila z piva AIPA z pivovaru Stupavar prvý pivný džem: "A výsledok bol vynikajúci. Všetkým, čo vyskúšali džem chutil a to ma posmelilo v ďalšom skúšaní." Vznikol tak pivný džem, z kvalitného piva, bez pridania ovocia, byliniek, či iných pochutín. V džeme, ktorý pripomínal skôr želé, bol okrem piva iba cukor. "Následne vznikol názov Beermalade, vôbec sa nerodil ľahko..." Monika skúšala vyrábať džem z rôznych druhov piva. Do dnešného dňa navarila túto pochúťku z ponuky 24 rôznych malých, remeselných pivovarov. Celkovo sa počet druhov vyšplhal na 67. Beermalade