StoryEditorChcela pracovať v diplomacii, v Bruseli jej zachutila čokoláda. Dnes vyrába unikátne príchute
16.09.2017, 09:29
Chcela pracovať v diplomacii, v Bruseli jej zachutila čokoláda. Dnes vyrába unikátne príchute:
Reklama
Kliknutím na šípku pokračujte v prezeraní galérie
1/4chocomaze
2/4Chocomaze
3/4
4/4V Chocomaze si môže každý navrhnúť svoju vlastnú čokoládu - podľa farby aj chuti. Majiteľka čokoládovne je mladá Slovenka, ktorá chcela pôvodne pracovať v diplomacii. Vyhrala stáž v Európskom parlamente v Bruseli a tam sa prvýkrát stretla s kvalitnou čokoládou.
"Práca ma vôbec nenapĺňala. Vymyslela som si, že si vybudujem na Slovensku svoju vlastnú čokoládovňu. Marketingový plán som už v ruke mala, aj som videla ako sa v Bruseli s čokoládou pracuje." Čokoládovňa Chocomaze pracuje s belgickou čokoládou, ktorá nebsahuje žiadne pridané rastlinné tuky, len kakaové maslo. Okrem bieleho cukru pridávajú do čokolády trstinový cukor a tento rok sa im podarilo získať certifikát BIO výrobcu. Katalin tvrdí, že Slováci sú veľmi konzervatívni, no postupne sa to mení. Najväčší záujem majú o horkú čokoládu: " Najobľúbenejšie chute sú tie klasické ovocné s jahodami, malinami, alebo orieškové, ale veľakrát máme možnosť pripravit unikátne chuťové kombinácie, ktorí si objednajú naši veľmi kreatívni zákaznici. Našimi najväčšími vychytávkami sú práve tie trošku zvlástnejšie kombinácie, ako čokoláda so soľou, alebo s koreninami ako ružové korenie, alebo čokoláda, ktorá momentálne získala ocenenie Great Taste Awards s tonkovými bôbmi a s aridan ovocím - korením ktoré pochádza z Nigérie a má veľmi jemnú ovocnatú chuť."chocomaze