StoryEditor

Najlepšie gastro akcie Slovenska, kde by ste nemali chýbať

01.06.2018, 11:03
Autor:
SBSB
Je tu obdobie skvelých gurmánskych akcií, ktoré si nemôže nechať ujsť žiadny gurmán.

Pripravili sme si spolu s Kávičkármi prehľad TOP gastronomických akcií na najbližšie obdobie.

Big green egg ́s flavour fair Slovensko 2018

2.6.2018

Považská Bystrica

Big green egg ́s flavour fair slovensko 2018

​Nie je to gril, je to zelené vajíčko. Kto zažil grilovačku na tomto zázraku, na ktorého vzniku sa podieľala aj NASA (vajíčko je celé z keramiky a môžete na ňom grilovať aj v zime – nepukne), vie, že nič lepšie pre grilovanie neexistuje.

Ak pochybujete, presvedčia vás o tom najlepší slovenskí šéfkuchári, ktorí sa tejto akcie zúčastnia a budú na vajíčkach demonštrovať svoje umenie. Záštitu nad podujatím tak ako každý rok prebral ambasádor Big Green Egg Slovensko: Jaroslav Žídek.

O tom, že vo vajíčku si pripravíte od ryby, cez steak, pizzu či koláče takmer všetko sa dozviete priamo na mieste vďaka bezplatným ochutnávkam. Okrem vynikajúceho jedla sa na tejto otvorenej škole varenia v Big Green Egg všetci priučíme, pričom každý bude mať možnosť klásť otázky našich kuchárskym elitám.

Festival chutí Nitrianskeho kraja

2.6.2018

Nitra

Festival chutí

​Už po štvrtýkrát sa v Nitre koná atraktívna gastronomická akcia s názvom Festival chutí Nitrianskeho kraja, ktorého súčasťou je Jahodová Nitra, spájajúca gastronomické špeciality s odkazom na pestovanie jahôd v tomto kraji.

Tento rok bude akcia na novom mieste, ktoré Nitrania poznajú ko Starý rínok. Predstavia sa tu nielen regionálne špeciality a pestovatelia, ale aj viac ako sedem kamenných reštaurácií, ktoré vyjdú za labužníkmi a ponúknu tu svoje chuťovky.

Opäť budú prítomné aj stánky so streetfoodom a pribudne aj hosťovská zóna, kde budú aj chuťovky, ktoré nepatria do tohto kraja. Zmenou miesta sa zmení aj usporiadanie festivalového areálu.

Na Starom rínku nájdete všetky gastronomické prevádzky, stany a sedenie budú na Svätoplukovom námestí, aby ste si mohli užiť pripravený program. Tento rok bude jahodová téma navyše podporená veľkým charitatívnym pečením jahodovej bublaniny, z ktorej sa vyskladá 10 metrový nápis Nitra.

Umenie kuchárov doplní bohatý sprievodný program v rámci Osláv dňa sv. Urbana: swingová hudba pri degustácii najlepších regionálnych vín vo vínnom stane či jazzové korzo pri gastronomických prevádzkach.

Na svoje si prídu aj milovníci bubnov, rytmu a južanského temperamentu. Súčasťou festivalu bude Medzinárodný festival bubnov a perkusií drumpoint Slovakia 2018.

Návštevníci si budú môcť oddýchnuť pod zeleňou, pre deti bude pripravený kútik s hrami a o tieň sa im postarajú stánky aj slnečníky. Večer všetkých čaká nefalšovaná Fiesta pod Zoborom.

Vstup je voľný.

Gurmán Fest

22.6. – 23.6.

Bratislava

Gurmán fest

​Obľúbený gastronomický festival v prostredí Sadu Janka Kráľa v Bratislave bude aj tento rok. Návštevníci môžu ochutnávať jedlá tých najlepších reštaurácií a šéfkuchárov z celého Slovenska, dať si kávičku, drink, či nakúpiť kvalitné potraviny. Jednoducho všetko, čo gurmáni ocenia.

Čo je nové vo svete gastronómie, aké sú trendy v pečení či nové postupy vo varení, aké nové nápoje či produkty si pre nás pripravili vinári, barmani a farmári. Všetko sa môžete dozvedieť a uvidieť na vlastné oči práve cez gurmánsky víkend.

Sprievodnou časťou akcie bude aj galavečer odovzdávania ocenení v gastronómii sprievodcom Gurmán na Slovensku, kde sa dozvieme kto je najlepší šéfkuchár, reštaurácia či somelier na Slovensku.

Vstup je voľný.

(Obdobná akcia sa koná aj v Košiciach už 8.6. - 9.6. v Mestskom parku, vstup je spoplatnený)

01 - Modified: 2018-05-26 07:41:45 - Feat.: 0 - Title: Skvelá reštaurácia, akú by ste na sídlisku v Ružinove rozhodne nečakali
01 - Modified: 2024-04-24 10:40:01 - Feat.: - Title: Najlepší šéfkuchári a reštaurácie na Slovensku sú známe. Kto tento rok získal zlatú vidličku? 02 - Modified: 2024-04-23 16:48:10 - Feat.: - Title: Slovákom nie je osud Ukrajiny ľahostajný. Na muníciu vyzbierali 3,5 milióna eur, suma stále rastie 03 - Modified: 2024-04-24 18:00:00 - Feat.: - Title: Nášľapné míny nadmerne stimulovanej superveľmoci 04 - Modified: 2024-04-24 22:00:00 - Feat.: - Title: Skeptikov presvedčila až pandémia 05 - Modified: 2024-04-24 11:07:07 - Feat.: - Title: Tí, ktorí mu verili, dnes plačú. Ako nesadnúť Muskovi na lep
menuLevel = 2, menuRoute = style/gastro, menuAlias = gastro, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
25. apríl 2024 02:35