Tieto bežné potraviny nám škodia viac, ako sme si mysleli
1/7Rafinované cukry
Rafinovaný cukor môže viesť k zápalu v tele, čo môže ďalej negatívne pôsobiť proti prospešným účinkom iných zdravých a výživných látok.
SNÍMKA: Pixabay
2/7Červené mäso
Je jednou z prvých potravín, ktorej sa odborníci na zdravie odporúčajú vyhnúť. Jeho zvýšená konzumácia súvisí so zdravotnými problémami ako sú cukrovka, srdcové choroby, obezita, okrem toho má vysoký obsah tuku a môže viesť k zápalom v tele.
SNÍMKA: Pixabay
3/7Rafinované obilininy
To sú také, z ktorých sa odstránili otruby a baktérie, avšak aj s ich celkovou nutričnou hodnotou. Ochudobnené sú najmä o prospešnú vlákninu a prenesené ”do kuchyne” si rafinované zrná predstavíme ako biely chlieb či biele cestoviny. Odporúča sa siahnuť po celozrnných výrobkoch.
SNÍMKA: Pixabay
4/7Sladké nápoje
Ďalšia potravina s vysokým obsahom tuku a pridaného cukru, patria sem malinovky, sladké nápoje alebo džúsy.
SNÍMKA: Pixabay
5/7Vyprážané jedlá
Čiže napríklad hranolky, burgre alebo obľúbené rezne. Majú vysoký obsah tukov a môžu viesť k zdravotným problémom.
SNÍMKA: Pixabay
6/7Rafinované cukry
Rafinovaný cukor môže viesť k zápalu v tele, čo môže ďalej negatívne pôsobiť proti prospešným účinkom iných zdravých a výživných látok.
SNÍMKA: Pixabay
7/7Rafinované obilniny
Ochudobnené sú najmä o prospešnú vlákninu a prenesené ”do kuchyne” si rafinované zrná predstavíme ako biely chlieb či biele cestoviny. Odporúča sa siahnuť po celozrnných výrobkoch.
SNÍMKA: Pixabay