StoryEditor

Kaleidoskop

30.06.2006, 00:00

Film Crash získal ďalšie ocenenie. Paul Haggis a Bobby Moresco, ktorí v marci získali Oscara v kategórii pôvodný scenár, si do svojej zbierky ocenení v stredu pripísali ďalšie -- cenu Humanitas. Toto špeciálne ocenenie odmeňuje tých scenáristov, ktorých práca pomáha "oslobodiť, obohatiť a zjednotiť spoločnosť". Podľa prezidenta komisie Franka Desideria má cena vyzdvihnúť scenáristov, ktorí ľudom dávajú dôvod na rozmýšľanie. (SITA/AP)

Herečka Katie Cassidy v súboji o rolu Lucy Ewingovej v remaku slávneho seriálu z osemdesiatych rokov Dallas údajne porazila speváčku Jessicu Simpson. Podľa internetovej stránky TMZ sa tak dcéra šoumana Davida Cassidyho pridá k Johnovi Travoltovi v úlohe J. R. Ewinga a Jennifer Lopez, ktorá stvárni Sue Ellen. Nakrúcať by sa malo začať v polovici októbra. Diváci môžu Cassidy poznať z televízneho seriálu V siedmom nebi. V súčasnosti sa podieľa na nakrúcaní snímky Black Christmas. (SITA)

Vzácny iluminovaný rukopis na pergamene z teľaciny, ktorého výroba sa začala v roku 1596 a dokončená bola v roku 1633, v stredu predali v New Yorku anonymnému kupcovi za takmer 2,4 milióna amerických dolárov. Predstavuje svedectvo z prvej ruky o živote kniežat na európskych dvoroch v spomínanej dobe. (ČTK)

Prvý singel Petra Cmorika Dážď bol uplynulý týždeň najhranejšou skladbou na Slovensku. Na prvých priečkach rebríčka hranosti sa Peter pohyboval už niekoľko týždňov. Od 19. do 25. júna sa jeho song ozýval z éteru častejšie ako pesničky od Coldplay či Robbieho Williamsa, ktoré si dlho držali prvé dve miesta.

Pochmúrna atmosféra a tajomné čaro vzdialených mimozemských civilizácií sála z exponátov švajčiarskeho výtvarníka Hansa Ruediho Gigera, ktorý v týchto dňoch vystavuje v priestoroch viedenského Domu umenia. Expozíciu tvorí viac než stovka malieb, fotografií, kresieb a skulptúr, medzi ktorými nechýba ani hlava Votrelca, krvilačnej kozmickej bytosti z kultového sci-fi príbehu režiséra Ridleyho Scotta. (ČTK)

menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
18. apríl 2024 02:59