StoryEditor

Týždeň pred televízorom

20.08.2004, 00:00

Piatok 20. augusta
20.55, Jednotka: Komorník Hippolyt
Maďarská komédia režiséra Barna Kabayiho z roku 1999 o komorníkovi, ktorý má naučiť veľkopanským spôsobom rodinu miestneho zbohatlíka. V zásade vtipný film, ale najzaujímavejší na ňom je aj tak jeho pôvod.
23.00, TV Markíza: Cintorín domácich zvierat
Dnes už vlastne klasický "eighties" horor, nakrútený v USA v roku 1989 režisérkou Mary Lambertovou podľa literárnej predlohy Stephena Kinga. Bývať v bezprostrednom susedstve cintorína domácich maznáčikov asi nie je ten najlepší recept, ako sa dožiť šťastnej staroby. Dá sa to predpokladať, v tomto filme si to však musia skúsiť.
23.20, TV Joj: Svadba démonov
V rámci žánru celkom vydarený nemecký horor z roku 1997, nakrútený režisérom Klausom Knoeselom, o čarodejnici, ktorá sa naprieč storočiami pokúša ovládnuť mesto, konkrétne Kolín nad Rýnom. Aspoň, že námet je celkom originálny.

Sobota 21. augusta
11.25, TV Markíza: Waynov svet 2
Pokračovanie úspešnej "metalistickej" komédie, nakrútené v USA v roku 1993 režisérom Stephenom Surjikom, opäť s Mikom Myersom a Danom Carveyom v titulných úlohách Wayna a Gartha, ktorí sa tentoraz rozhodnú usporiadať veľký rockový festival. Za headlinerov budú samotní Aerosmith a uchvátiť by vás mohla postava bedňáka, ktorý prežil 60. roky tak naplno, že si z nich nič nepamätá.
17.00, TV Markíza: Traja mušketieri II.
Francúzsko-španielsko-britský dobrodružno-romantický film, nakrútený v roku 1974 Richardom Lesterom podľa literárnej klasiky Alexandra Dumasa, bezprostredné pokračovanie dobrodružstiev D´Artagnana a spol., ktoré ste mali možnosť vidieť minulý týždeň.
20.00, TV Markíza: Duch
Romanticko-špiritistický americký filmový gýč nakrútený v roku 1990 režisérom Jerry Zuckerom, s Patrickom Swayzem v úlohe mŕtveho manžela, Demi Moorovou v úlohe živej manželky a Whoopi Goldbergovou v úlohe ich neodbytnej tlmočníčky. Tá dokonca získala za svoj herecký výkon napriek zdravému rozumu Oscara.
22.05, Jednotka: Bratia vzbúrenci
Americká filmová dráma režisérky Sandy Tungovej z roku 1991 o súrodencoch, ktorí k sebe hľadajú cestu, zaujímavá hlavne vďaka tomu, že v jednej z hlavných úloh sa objaví vtedy ešte začínajúci Brad Pitt.
22.20, ČT 1: Neznesiteľná ľahkosť bytia
Ambiciózna americká filmová dráma z roku 1988, nakrútená režisérom Philipom Kaufmanom podľa rovnomennej svetoznámej literárnej predlohy Milana Kunderu, s Juliette Binocheovou a Danielom Day-Lewisom v hlavných úlohách. Film odohrávajúci sa v Československu na sklonku 60. rokov minulého storočia nedopadol najlepšie, a tak sa stal len štandardným príbehom ľudí, ktorým do životov vstúpili okupačné vojská Varšavskej zmluvy.

Nedeľa 22. augusta
14.15, TV Markíza: Kramerová verzus Kramer
Slávna americká filmová dráma, nakrútená v roku 1979 režisérom Robertom Bentonom s Dustinom Hoffmanom a Meryl Streepovou v hlavných úlohách rozchádzajúceho sa a o syna zápasiaceho manželského páru.
22.00, TV Joj: Americká krása
Americká oscarová čierna komédia režiséra Sama Mendesa z roku 1999, sarkastickým nadhľadom búrajúca mýtus harmonického života strednej triedy kdesi na americkom predmestí. Film zdobia vynikajúcimi hereckými výkonmi Anette Beningová, Kevin Spacey a Thora Birchová.

Pondelok 23. augusta
22.20, TV Markíza: Tenká červená čiara
Strhujúca americká vojnová dráma nakrútená v roku 1998 režisérom Terencom Malickom. Rok 1942, druhá svetová vojna, Šalamúnove ostrovy, vylodenie námornej pechoty a krvavé jatky americko-japonského vojnového besnenia sa môžu začať. Vo filmovej rekonštrukcii bitky o Guadalcanal si zahrala celá plejáda výborných hercov, reprezentovaná Seanom Pennom, Johnom Cusacom, Woodym Harrlestonom či Jamesom Caviezelom.

Utorok 24. augusta
22.15, TV Markíza: Chyťte ho!
Jeden z mála viac-menej vydarených filmov, v ktorých si zahral John Travolta. Americká akčná komédia režiséra Barryho Sonnenfelda z roku 1995 o mafiánovi, ktorý sa pokúša presadiť vo filmovom priemysle. Popri Travoltovi si vo filme okrem iných zahrali aj Gene Hackman a René Russoová.
22.45, Prima: Rozsudok noci
Americko-japonský akčný triler režiséra Stephena Hopkinsa z roku 1993 o chlapíkoch, čo sa nesprávnym odbočením z diaľnice vystavia smrteľnému riziku, ktorý svojho času vstúpil do širšieho povedomia vďaka unikátnemu soundtracku kombinujúcemu alternatívny rock a hip-hop.

Streda 25. augusta
01.40, TV Markíza: V poslednej chvíli
Nápaditý americký triler režiséra Johna Badhama z roku 1995 s Johnym Deppom v hlavnej úlohe otca, ktorý sa musí stať atentátnikom, aby zachránil svoju unesenú dcéru.

Štvrtok 26. augusta
22.10, TV Markíza: Vtedy v Amerike 2/2
Presne ako minulý týždeň, s tým rozdielom, že toto je tá druhá časť. Majstrovský opus režiséra Sergia Leoneho o organizovanom zločine v New Yorku tridsiatych rokov minulého storočia, s Robertom De Nirom a Jamesom Woodsom v hlavných úlohách, nakrútený v americko-talianskej koprodukcii v roku 1983 a celkom nezmyselne, priam hlúpo, televízne rozdelený do dvoch častí.

menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
20. apríl 2024 03:43