StoryEditor

Hollywood je pripravený. Začína sa oscarová noc (video)

27.02.2011, 17:14
Už len pár hodín nás delí od najveľkolepejšieho odovzdávania cien na svete.

https://www.youtube.com/embed/pzI4D6dyp_o

Červený koberec je rozprestretý, zlaté sošky vyleštené, ešte pár hodín a v Hollywoode vypukne najveľkolepejšie odovzdávanie cien na svete, ktoré sa chystá sledovať približne miliarda divákov. Už niekoľko týždňov sa najväčšia pozornosť sústreďuje na dva filmy a dvoch hercov. Sú to Kráľova reč a Sociálna sieť a Colin Firth a Natalie Portman. Žatva najprestížnejších filmových ocenení, v ktorých Slovensko bodovalo len raz, a to pred 45 rokmi s Obchodom na korze, sa začne tradične v Kodak Theatre o druhej hodine v noci nášho času. Na hnonline.sk môžete sledovať online najaktuálnejšie dianie, ktoré budeme pravidelne aktualizovať.

https://www.youtube.com/embed/5jaI1XOB-bs

Anglický vs. internetový kráľ
Najväčší súboj oscarovej noci by mal patriť už spomínaným filmom Kráľova reč o zajakávajúcom sa anglickom kráľovi Jurajovi VI. v réžii Toma Hoopera a Sociálna sieť o zrode najpopulárnejšej siete tohto druhu na svete v réžii Davida Finchera. Počas odovzdávania britských filmových cien BAFTA zvíťazil s veľkým náskokom anglický kráľ. Počas oscarovej noci zistíme, či rovnako oslovil aj Ameriku, nakoľko Briti sú známi svojím patriotizmom a bolo jasné, že favoritom nebude Fincherov film o novodobom fenoméne, ale historická dráma z anglických „luhov a hájov“. Pri Oscaroch však Kráľovej reči nahráva aj vyšší počet nominácií a kurzy stávkových spoločností. Zatiaľ čo Kráľova reč má dvanásť nominácií, tvorcovia filmu o Facebooku sa museli uspokojiť s ôsmimi. Predbehol ich dokonca remake westernu Skutočná guráž od bratov Coenovcov, ktorý však napriek desiatim nomináciám nie je príliš favorizovanou snímkou. Väčšiu šancu má pravdepodobne sci-fi Christophera Nolana Počiatok v hlavnej úlohe s Leonardom DiCapriom, ktorý má rovnako osem nominácií ako Sociálna sieť.

https://www.youtube.com/embed/lB95KLmpLR4


Oveľa istejšie je však tipovanie víťazov v hereckých kategóriách, kde si už neotrasiteľnú pozíciu vybudovala pozbieraním niekoľkých prestížnych cien „baletka“ Natalie Portman. Jej výkon vo filme Darrena Aronofského Čierna labuť dokonca mnohí označujú ako životný, a tak by Oscar tejto nastávajúcej mamičke túto noc uniknúť nemal. Podobne je na tom aj herec Colin Firth, ktorý stvárnil koktajúceho anglického kráľa tak bravúrne, že je druhým takmer jasným favoritom na zisk Oscara.

Noc filmov a módnych kreácií
Udeľovanie Oscarov patrí medzi spoločenské podujatia, kde sú celebrity vystavené od hlavy po päty módnej polícii. Mnohé z nich majú už prichystané drahé modely od najvýznamnejších svetových návrhárov, ktoré budú módne magazíny rozoberať najbližšie dni aj týždne. Po kritizovaných žartoch komika Rickyho Gervaisa na odovzdávaní Zlatých glóbusov sa na Oscaroch podobnej šou určite nedočkáme. Moderovanie totiž organizátori tento rok nezverili komikom, ale mladým hercom Jamesovi Francovi a Anne Hathaway. Vlani si pozrelo priamy prenos odovzdávania Oscarov 41 miliónov amerických divákov. Dnešný ceremoniál by mal pritiahnuť k obrazovkám vyše miliardu ľudí po celom svete.

01 - Modified: 2004-03-07 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: ĽS-HZDS už očakáva Karlína 02 - Modified: 2004-03-07 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Volebný zákon: problém pre opozíciu aj koalíciu 03 - Modified: 2004-03-07 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Celý príspevok nebude pre všetkých
menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
24. apríl 2024 22:58