StoryEditor

Festival Lumen nie je o kostolnej hudbe, tvrdí organizátor

03.06.2010, 14:34
Autor:
kulkul

Gospelový festival Lumen je najväčší svojho druhu v strednej Európe a už tradične sa prvé júnové dni koná v Trnave v centre mesta a tradične je pre všetkých zadarmo.

Tento rok na ňom vystúpia viaceré kapely zo svetovej gospelovej špičky, headlinerom je americká rocková kapela Switchfoot, ktorá robila soundtrack k Narnii a filmu A Walk To Remember a má na konte aj nomináciu na Grammy. Ďalšími zahraničnými menami sú Superchick, thebandwithnoname a Maleo Reggae Rockers.

"O našom festivale si ľudia myslia, že sa tu hrá nejaká kostolná hudba a vystupujú zbory. Ale nie je to tak, sme festival modernej kresťanskej hudby pre mladých," hovorí Milan Janák, riaditeľ festivalu. Ako dodáva, ide o žánre ako rock, pop, hip-hop, punk či reggae.

Okrem hudby má Lumen ešte ďalší rozmer -- prednášky a worksopy. Tento rok napríklad o Dalajlámovi, hazarde, AIDS alebo o médiách.

Festival otvorí dnes o 16:30 trnavský arcibiskup Róbert Bezák, skončí sa v sobotu o polnoci. Organizátori očakávajú až 10 000 mladých ľudí.

menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
19. apríl 2024 14:19