StoryEditor

Farebnú Ostravu ovládnu The Cranberries i divoký Iggy Pop

15.03.2010, 16:32
Autor:
kulkul
Hlavnými hviezdami letného festivalu Colours of Ostrava sú The Cranberries a "krstný otec punku" Iggy Pop so svojou kapelou The Stooges.

Letný festival okorenia i Afro Celt Sound System. Colours of Ostrava sa uskutoční od 15. do 18. júla 2010 v zelenom srdci severomoravskej metropoly u našich českých susedov.

Chuťovky od výmyslu sveta

Na Colours z jazzovej a nu-jazzovej scény dorazí napríklad deväťčlenná nórska Jaga Jazzist, hviezda labelu Ninja Tunes či francúzsky vizionársky trubkár Erik Truffaz s kapelou.

K veľkým zážitkom môže patriť koncert združenia Open Hands. "Títo prešedivelí muzikanti nakrúcali a koncertovali napríklad s Ellou Fitzgerald, Arethou Franklin, Chickom Coreom, Herbiem Hancockom alebo Eltonom Johnom," vysvetľuje riaditeľka a dramaturgička festivalu Zlata Holušová.

Nebude chýbať ani progresívny rock či lahôdky world music. "Hoci sú to u nás neznáme mená, sú zárukou skvelého hudobného zážitku z exotických oblastí sveta,"  dopĺňa Holušová.

Hudba, divadlo... i detský svet

Zábavu vo farebnej Ostrave rozprúdi projekt The Gypsy Queens and Kings, ktorý na jedno pódium privádza najväčšie hviezdy súčasnej rómskej hudby. Nebude chýbať ani česká krv, zahrajú napríklad Blue Effect, Ida Kelarová, Kryštof, Lenka Filipová, Marek Ztracený, Marta Kubišová
Colours of Ostrava ponúkne návštevníkom celkovo na dvanástich vonkajších aj vnútorných scénach cez 100 zahraničných a domácich kapiel, rôznych DJ-ov, divadlá i filmy v spolupráci s Letní filmovou školou, diskusie v spolupráci s týždenníkom Reflex, workshopy i detský svet.

menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
24. apríl 2024 12:46