StoryEditor

Jon Bon Jovi nakrúcal s newyorskými hasičmi. Opäť po desiatich rokoch (video)

10.09.2011, 00:00
Autor:
ČTKČTK

Americký rocker Jon Bon Jovi sa v stredu vrátil do sídla manhattanských hasičov, aby tu znovu nahral pieseň America The Beautiful. Rovnakú skladbu tu natočil aj pred desiatimi rokmi, ktorou si uctil hasičov, ktorí ako prví zasahovali v troskách mrakodrapov Svetového obchodného strediska, ktoré 11. septembra 2001 zničili teroristi.

Nahrávka vystúpenia by sa mala objaviť dnes na televíznej stanici NBC pri príležitosti otvorenia sezóny ligy amerického futbalu. Rovnako ako pred desiatimi rokmi, kedy sa pieseň objavila v éteri 23. septembra pri príležitosti prvého zápasu ligy amerického futbalu po teroristickom útoku.

Jon Bon Jovi po vystúpení vyhlásil, že sa cítil rovnako pohnutý ako v roku 2001. Na miesto vraj dorazili rovnakí hasiči a policajti, ktorí tam boli pred desiatimi rokmi, a hudobník tak cítil rovnakú atmosféru a kamarátstvo ako krátko po teroristických útokoch.

Rocker si tiež pripomenul, ako sa deň po teroristických útokoch na New York a Washington, ktoré si vyžiadali tritisíc obetí, zišiel so stovkami ďalších ľudí na pobreží vo svojom domovskom meste New Jersey. "Chcem mať znova túto krajinu z 12. septembra, kedy boli všetci spojení, "povedal. "Vtedy sme povedali, že nikdy nezabudneme, a teraz to môžeme dodržať," dodal.

menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
23. apríl 2024 21:52