StoryEditor

Rapperi Jay--Z a West prekonali Coldplay. Sú najsťahovanejší na iTunes (video)

18.08.2011, 00:00
Autor:
ČTKČTKzszs
Americkí rapperi Kanye West a Jay-Z prekonali svojim albumom Watch The Throne americký rekord na prehrávacej službe iTunes.

Album rapperov Westa a Jay-Z Watch The Trone je najsťahovanejším na iTunes. Informoval o tom server Billboard.com. Album týchto svoch rapperov si minulý týždeň stiahlo cez 290–tisíc ľudí. Prekonali tak úspech britskej skupiny Coldplay z roku 2008, ktorej album Viva La Vida Or Death and All His Friends bol stiahnutý v prvom týždni po zverejnení 282–tisíc krát.

Predbežné uvedenie Watch The Throne prebehlo od 8. do 11. augusta exkluzívne na iTunes, oficiálne sa dá album kúpiť od piatka 12. augusta. Zaujímavosťou je tiež, že toto hudobné duo si pripravilo stratégiu, aby ochránilo album pred hackermi ešte pred vydaním. O piesne sa starali traja ľudia – Mike Dean, Anthony Kilhoffer a Noah Goldstein.
„Kamkoľvek sme v hoteloch šli, uzamkli sme harddisky a Noah ich vzal so sebou,“ vyjadril sa Kilhoffer, ktorý teraz cestuje s externou pamäťou, ktorá reaguje len na odtlačky prstov.

https://www.youtube.com/embed/UtoHI0JEfDg
Zdroj: YouTube

 

menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
25. apríl 2024 12:21