StoryEditor

Herci o Bednárikovi: Béďo bude chýbať

23.08.2013, 02:00
Autor:
stlstl
Mnohí z jeho kolegov bezprostredne po jeho smrti reagovali na sociálnych sieťach.

Nikita Slovák, režisér:
Umrel kráľ a nový kráľ nie je... a nebude, niet už toho materiálu. Nepríde nikto vzdelaný a ľudský, zakrývajúci krikom ostych, modelujúci na javisku tie najhoršie sochy... neostali učedníci, iba epigóni... Mohol si počkať, podeliť sa, usporiadať veci... Kam sa tak ponáhľali všetci tí chlapci z Nitry... Neboli sme veľkí kamaráti, vážili sme si jeden druhého a vedel som, že ty si jedinečný... A teraz držím v ruke tvoj scenár, poslednú tvoju prácu a neviem, čo s tým... Nechce sa mi nič robiť, iba smútiť.

Magda Vášaryová, herečka:
Poznala som ho 45 rokov. Vždy som obdivovala, že sa v lete zobral a s jednou košeľou a trenkami prešiel všetky dostupné divadlá, kde sa len dalo. To bola jeho vášeň. Nemal vlastný život, jeho životom boli ľudia v divadle. Na javisku, za oponou i v hľadisku. Zvláštny pocit, keď odchádza jeden z mojej generácie.

Táňa Pauhofová herečka:
Pokojne spím, keď mi tu zrazu zazvoní mobil od jednej nemenovanej herečky. Zomrel PÁN Bednárik. Stále verím že to je len môj zlý sen. Prečo tento rok odchádzajú takí mladí ľudia preč. R.I.P...

Milan Ondrík, herec:
Nezabudnuteľný "Adam Šangala" a jeho nezabudnuteľný režisér Jožko "Béďo" Bednárik... R.I.P.

...aj Ty tu raz budeš stáť z výšky na zem pozerať...
tu dolu je plač a tma, tak sa teda maj...

Kristína Turjanová, herečka:
Aj výnimoční ľudia odchádzajú, ale v spomienkach žijú naveky.
Česť jeho pamiatke, bude veľmi chýbať...

Eva Pavlíková, herečka:
Tak a dokonané... Už nikdy sa nebudeme spolu smiať, plakať, pracovať, rozprávať historky, spievať, telefonovať celé hodiny... Už mi nikdy nebudeš odporúčať knižky, hudbu, divadlo, miesta, ktoré by som mala rozhodne vidieť... Už ma nebudeš režírovať, chváliť, ani haniť... Všetko pre moje dobro... je koniec... vďaka Tebe som dnes tam, kde som a aj vďaka Tebe taká, aká som... Najväčší, najlepší, výnimočný a nikým nenahraditeľný... Tak som Ti chcela porozprávať o Istanbule, kde som prešla všetky miesta podľa Tvojich podrobných inštrukcií... Bohužiaľ, nestihla som... BOHUŽIAĽ.... Vďaka Béďo za všetky tie výnimočné, nezabudnuteľné chvíle na javisku a v živote... Mala som veľké šťastie, že sa naše cesty stretli... Aj keď sa teraz na chvíľočku rozchádzajú... učite sa raz stretneme... Vďaka za všetko... Drahý Beďko... a odpočívaj v pokoji.

Kolegovia a priatelia z Divadla Andreja Bagara v Nitre:
Smrť ho zastihla uprostred príprav, práce, ciest, plánov... Dobrodružných výletov za umením, divadlom, gastronómiou... Kruh sa uzatvoril.

Pozemskú púť sa pre Jozefa Bednárika ukončila. V našich spomienkach ostáva naďalej prítomný. Živý a nenapodobiteľný. Originál najvyššej hodnoty: človek, divadelník celou svojou podstatou – Jozef Bednárik. Jedna z najvýraznejších osobností československého divadelníctva 70. až 90. rokov 20. storočia.

Jozef, Jožko, Béďo!
Bude nám za tebou viac, než len smutno!
Plačeme za tebou a želáme večný pokoj na divadelných nebesiach!
Nech ti doprajú len tú najlepšiu spoločnosť. Krásnu hudbu, jedlo a trošku aj toho divadla!

Divadlo L+S:
Divadelné nebo si povolalo výnimočného režiséra.
Česť Vašej pamiatke, pán Jozef Bednárik!

Slovenské národné divadlo:
Slovenské národné divadlo so zármutkom prijalo správu o úmrtí pána Jozefa Bednárika. Česť jeho pamiatke...


Zdroj: sociálna sieť Facebook

01 - Modified: 2004-11-24 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Vo vedení šalianskeho Dusla sa veľa nezmenilo 02 - Modified: 2004-11-24 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Etiketa firemného večierka 03 - Modified: 2004-11-24 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Čínski vojaci na kórejskej hranici 04 - Modified: 2004-11-24 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Američania nechodia na európske filmy
menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
20. apríl 2024 01:28