StoryEditor

Kniha týždňa: Po stopách najúspešnejších ľudí planéty

11.08.2014, 16:59
Autor:
stlstl

Sledujte cesty dvanástich ľudí, v súčasnosti najúspešnejších na planéte a cez ich osudy, odkazy a myšlienky sa naučte, ako využiť svoje vnútorné sily na prekonanie prekážok a na splnenie aj tých najneuveriteľnejších snov. Ich príbehy sú inšpirujúce a ukážu, ako nájsť svoje vlastné poslanie a aké kroky podniknúť, aby sa váš vysnívaný život stal každodennou realitou.

Svetoznáma autorka Rhonda Byrne, ktorá sa preslávila megaúspešným titulom Tajomstvo – The Secret, prišla s novinkou Hrdina.  „Táto kniha je o príbehu. Príbehu, ktorý mi zmenil život a v priebehu histórie menil aj životy mnohých iných ľudí,“ píše Rhonda.  

Podľa nej sme sa narodili s nesmiernymi schopnosťami, ktoré nám umožnia realizovať svoje sny a prekonať každú skúšku, prekážku a výzvu, ktorá nás postretne. Keďže sme sa však narodili do obmedzeného hmotného sveta, naša myseľ a vedomie sa úmerne tomu zúžili. Akoby zleniveli, spohodlneli. Je čas prebudiť v sebe tieto výnimočné schopnosti. Objaviť ich a využiť pre lepší a úspešnejší život. Taký, ktorý sa vám bude páčiť ešte viac.

Predstavte si, že existuje mapa, ktorá vám krok za krokom ukáže, ako sa dostať z miesta, kde sa teraz nachádzate a kde možno nie ste celkom spokojní... k životu, ktorý máte prežiť. K tomu najúžasnejšiemu, najbohatšiemu, najuspokojujúcejšiemu a najoslňujúcejšiemu životu, o akom ste kedy snívali.  
HRDINA je tá mapa pre váš život.

Rhonda Byrneová začala svoju cestu filmom Tajomstvo, ktorý si pozreli milióny divákov na celej planéte. Nasledovala kniha Tajomstvo, celosvetový bestseller, ktorý bol preložený do 50 jazykov v náklade 25 miliónov výtlačkov.  
Kniha Tajomstvo sa udržala na zozname najpredávanejších titulov uverejňovanom v New York Times už vyše 200 týždňov a je v ňom stále.  

HNonline.sk vám prináša úryvok z novinky HRDINA:

Ľudia, s ktorými sa oboznámite v tejto knihe, už svoju cestu hrdinu absolvovali. Sú zo všetkých kútov sveta, no podelia sa s vami o svoj príbeh a o všetko, čo zažili – aby vám pomohli nastúpiť na vašu vlastnú cestu hrdinu.

LIZ MURRAYOVÁ – ZO SPOJENÝCH ŠTÁTOV AMERICKÝCH

Liz Murrayová sa narodila drogovo závislým rodičom a vyrastala v biede v New York City. Po smrti matky a odchode otca do útulku sa Liz ako tínedžerka ocitla na ulici. Nedokončila školu, spávala na schodiskách a kradla jedlo v obchodoch, aby prežila. No práve vtedy sa v nej zrodil sen študovať na Harvardovej univerzite. O štyri roky neskôr si Liz svoj sen splnila. O svoj príbeh sa podelila s ostatnými a stala sa tak autorkou bestselleru a jednou z najvyhľadávanejších motivačných prednášateliek na svete.

G. M. RAO – Z INDIE

G. M. Rao vyrastal v malej indickej dedinke bez elektriny a telefonického spojenia, ktorej obyvatelia museli čakať v rade na prídel zásob. Aj keď pri prvom pokuse na skúškach na druhom stupni základnej školy neuspel, pán Rao sa chcel dať na podnikanie, aby sa jedného dňa mohol usadiť s malou firmou a pekným domom. Našťastie zostal aj veľmi otvorený príležitostiam, ktoré sa mu na ceste naskytli. Začínal prevádzkou na spracovanie juty a postupne rozširoval sféru svojej pôsobnosti až do súčasnosti, keď jeho obrovské impérium zahŕňa elektrárne, výstavbu letísk a diaľnic, ako aj výstavbu miest.

LAIRD HAMILTON – ZO SPOJENÝCH ŠTÁTOV AMERICKÝCH

Laird Hamilton vyrastal v dysfunkčnej rodine na Havaji. Keďže sa cítil odstrkovaný a diskriminovaný a uvedomoval si, že musí chytro vyrásť, zaumienil si presadiť sa ako surfista a ísť na miesta, kam ešte žiaden surfista nešiel. Jeho extrémne dobrodružstvá na vode aj mimo nej síce mali za následok, že sa viackrát vážne zranil, dolámal si kosti a aj sa neraz stratil na mori, no Laird Hamilton ďalej realizoval svoj sen prekonať hranice možného a vypracoval sa na jedného z najväčších surfistov na veľkých vlnách, akí uzreli svetlo sveta.

ANASTASIA SOAREOVÁ – Z RUMUNSKA

Anastasia Soareová so svojou mladou rodinou utiekla v túžbe po lepšom živote z komunistického Rumunska v období, keď vrcholila studená vojna. Do Los Angeles dorazila bez peňazí či schopnosti hovoriť po anglicky a pracovala štrnásť hodín denne v kozmetickom salóne. Keď si Anastasia uvedomila, že sa v jej živote nič nezmení, pokiaľ ona nezmení to, čo robí, rozhodla sa sama podnikať – v Beverly Hills. So svojou unikátnou metódou tvarovania obočia zaznamenala Anastasia okamžitý úspech a v priebehu rokov zúročila umenie tvarovania obočia a vytvorila národné a celosvetové impérium.

PAUL ORFALEA – ZO SPOJENÝCH ŠTÁTOV AMERICKÝCH

V školopovinnom veku sa Paul Orfalea boril s ťažkou dyslexiou a ADHD (čiže poruchou pozornosti s hyperaktivitou). I keď v podstate nedokázal čítať, Paul Orfalea v sebe nosil ambíciu vybudovať spoločnosť väčšiu ako IBM. Aby prekonal ťažkosti s gramotnosťou, Paul si vycibril obrovskú všímavosť a prenikavý postreh, a keď jedného dňa stál v rade, vďaka tejto schopnosti postrehol potrebu lacných tlačiarenských a kopírovacích služieb. Na základe tohto jedného nápadu sa zrodila sieť prevádzok Kinko’s, ktoré sa nakoniec rozrástli na fotokopírovaciu spoločnosť s obratom v miliardách amerických dolárov.

PETER BURWASH – Z KANADY

Peter Burwash bol mladý hokejový hráč. Po prudkej zrážke zostal ležať na ľade s paralyzovanou spodnou časťou tela. Zaprisahal sa, že ak sa z toho dostane, zanechá navždy ľadový hokej. Keď sa Peter o hodinu nato dokázal postaviť, dodržal slovo, zbalil si veci a dal sa na profesionálnu tenisovú dráhu. Aj keď to Peter nikdy nedotiahol na špičkového tenisového hráča, neskôr sa z neho stal jeden z najváženejších tenisových trénerov všetkých čias a vybudoval najväčšiu sieť tenisových centier vo svete.

MASTIN KIPP – ZO SPOJENÝCH ŠTÁTOV AMERICKÝCH

Mastinovi Kippovi, jednému z najmladších manažérov losangeleského hudobného priemyslu, bolo sveta žiť. Avšak Mastinova stupňujúca sa narkománia a alkoholizmus napokon viedli k najväčšiemu šoku jeho života: vyhodili ho. Keď stratil všetko v materiálnej oblasti, ale získal múdrosť, pustil sa Mastin znova hľadať sám seba a odvtedy je inšpiratívnym blogerom a spisovateľom na svojej prudko sa rozširujúcej webovej stránke, e-maile a účte na Twitteri, The Daily Love (Denná porcia lásky).

PETE CARROLL – ZO SPOJENÝCH ŠTÁTOV AMERICKÝCH

Pete Carroll mal jediný celoživotný sen – venovať sa športu a profesionálne hrať. Jeho snu však odzvonilo, keď sa nekvalifikoval do Národnej ligy amerického futbalu. Pete nemal ani potuchy, čo urobiť so svojimi zručnosťami či životom – až kým si neuvedomil, že jeho sen sa môže uskutočniť tak či tak, no spôsobom, na aký predtým ani nepomyslel. Pete sa stal futbalovým trénerom, a aj keď na profesionálnej trénerskej dráhe bol často raz hore a raz dole, dotiahol to na jedného z najinšpiratívnejších trénerov amerického futbalu všetkých čias a nedávno mu NFC udelilo cenu tréner roka v klube Seattle Seahawks.

MICHAEL ACTON SMITH – Z ANGLICKA

Po absolvovaní univerzity Michael Acton Smith zistil, že fakticky nemá vyhliadku na získanie miesta. Rozhodol sa podnikať, nepodarilo sa mu však získať bankový úver, a tak mu matka požičala tisíc libier. Nevyšlo mu zopár podnikateľských zámerov a nachádzal sa na pokraji krachu. Michael však ani na okamih nezapochyboval, že jeho najnovší nápad je naozaj výnimočný. A veruže aj bol. Moshi Monsters dobyli Anglicko a stali sa celosvetovým pojmom v oblasti detskej zábavy.

LAYNE BEACHLEYOVÁ – Z AUSTRÁLIE

Layne Beachleyovej tragicky zahynula matka, keď mala iba sedem rokov. Layne zanedlho nato zistila, že si ju ako úplne maličkú jej rodičia osvojili. Layne sa vyrovnávala s pocitmi straty a opustenosti tým, že si dala za cieľ dokázať svetu svoju hodnotu a stať sa svetovou šampiónkou v surfovaní. Layne Beachleyovej sa tento cieľ podarilo dosiahnuť: získala svetový titul nielen raz, ale rekordných sedem ráz, čím sa z nej stala celosvetová jednotka v ženskom surfovaní.

JOHN PAUL DEJORIA – ZO SPOJENÝCH ŠTÁTOV AMERICKÝCH

Spolu s bratom strávil John Paul DeJoria v detstve štyri a pol roka u náhradných rodičov, lebo ich chorá matka nedokázala zároveň pracovať a starať sa o nich. Obaja skončili v detskom pouličnom gangu vo východnom Los Angeles a stredoškolská učiteľka Johnovi Paulovi predpovedala, že nikdy z neho nič súce nebude. Keď mal John Paul po dvadsiatke a s maličkým synčekom spávali v aute a John Paul zbieral fľaše, aby prežil, zdalo sa, že tá predpoveď sa splnila. John Paul bol však rozhodnutý niečo so svojím životom urobiť. Keď ho trikrát po sebe vyhodili z práce, John Paul začal podnikať s Paulom Mitchellom: s kapitálom iba 700 dolárov založili vlastnú firmu s vlasovými prípravkami. Výnosy spoločnosti John Paul Mitchell Systems toho času prevyšujú jednu miliardu dolárov ročne.

PETER FOYO – ZO SPOJENÝCH ŠTÁTOV AMERICKÝCH

Peter Foyo sa narodil ťažko pracujúcim prisťahovalcom do USA. Už ako dieťa sníval o technicky pokročilých mestách, ktoré fungujú na solárnej energii, a o mobilných telefónoch. Keď bol starší, sníval o ohromnom a úspešnom podniku, v ktorom sa stane najlepším riadiacim pracovníkom Latinskej Ameriky. Každý by povedal, že to boli nesplniteľné sny, no Peter svoj sen realizoval, keď sa vo veku tridsaťtri rokov stal prezidentom telekomunikačného gigantu Nextel Communications Mexico.

Pokiaľ ide o mňa, narodila som sa do skromnej rodiny pracujúcej triedy v Austrálii. V mladom veku som nemala nijaké ašpirácie, lebo mi ani nenapadlo, že by som mohla mať veľké sny. V roku 2004 sa však môj život nadobro zmenil, keď som prišla na veľké tajomstvo, a zmocni sa ma obrovský sen – podeliť sa o toto objavené tajomstvo so svetom. V roku 2006 vyšla kniha a bol uvedený film Tajomstvo, ktoré obleteli celú zemeguľu a zapôsobili na desiatky miliónov ľudí.

Ak ste takí, ako som bývala ja, a netrúfate si na veľké sny, lebo neveríte, že by sa vám mohli splniť, vedzte, že na ceste, na ktorú sa vydávate, objavíte všetko potrebné na to, aby ste realizovali svoje sny – hocako nemožné sa vám zdajú.

Je to váš príbeh. Je to váš cieľ. Preto ste na planéte Zem – aby ste absolvovali cestu hrdinu a objavili hrdinu v sebe. S pomocou neoceniteľnej múdrosti, ktorá vám bude odovzdaná, a obdarení obrovskými vlohami dokážete splniť svoj sen a nájsť pravé a trvácne šťastie, ktoré tak zúfalo hľadá každý z nás. Je jedno, aká je vaša životná situácia, je jedno, aký je váš vek, nikdy nie je neskoro nasledovať svoj sen.

 

Pripravené v spolupráci s:

01 - Modified: 2006-09-12 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Miliardy pre vidiek
01 - Modified: 2019-06-14 10:07:54 - Feat.: - Title: Kniha, ktorá doteraz nevyšla nikde v okolitých krajinách, okrem Slovenska. Čím je mimoriadna? 02 - Modified: 2019-06-10 07:45:26 - Feat.: - Title: Otvorená spoveď Ľudmily Ignatenkovej o Černobyle: Utešovali ma, že to nie je milovaný človek, ale rádioaktívny objekt 03 - Modified: 2019-06-05 11:27:01 - Feat.: - Title: Vory: Ruská supermafia. Aký vplyv malo podsvetie na svetovú veľmoc? 04 - Modified: 2019-05-30 08:31:48 - Feat.: - Title: Pohľad do archívu známeho novinára odkrýva pozadie neobjasneného prípadu: Kto zabil premiéra? 05 - Modified: 2019-05-21 11:19:07 - Feat.: - Title: Knižný tip na víkend: Príbeh nevidomej lekárky a mladého Čechova, inšpirovaný skutočným príbehom
menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
23. apríl 2024 11:10