StoryEditor

Sedem trendy pánskych účesov (foto)

17.02.2012, 23:00
Autor:
mammam
Pánsky magazín askmen.com zverejnil sedem tipov na účesy, ktoré budú tento rok in. Pozrite si ich.

Podľa známeho portálu pre pánov askmen. com by ste tento rok mali siahnuť po jednom nasledujúcich účesov. Určite nešliapnete vedľa. Pri každom strihu navyše vytvoril klasický aj trendy variant, aby mali na výber aj tí konzervatívnejší.

1. Dvojnásobne uhladený

Klasický variant: Vidieť na mužoch tento hladký účes nie je novinkou, objavil sa už aj po minulé roky. Pre rok 2012 však platí trend dvoch „vĺn“ namiesto jednej. Ak chcete tento účes nosiť v klasickej forme ako herec Chris Hemsworth, musíte si nechať narásť polodlhé vlasy. Potom si vlasy rozdeľte v blízkosti čela na polovicu – nebuďte však príliš precízny, aby ste do tohto looku dostali aj trochu „darebáctva“. Použite minimum gelu a pomocou hrebeňa so širokými zubami jemne vyčešte predné pramene smerom hore a do strany.

Trendy variant: Menej tradične poňal tento účes napríklad herec Michael Pitt. Pripomína ostrý účes mužov zo začiatku 20. storočia – jeho základom sú dlhšie vlasy na vrchu hlavy, než na bokoch. Ak chcete dosiahnuť tento look, požiadajte holiča, aby vám vlasy na temene ostrihal do strednej dĺžky, a naopak, odľahčil na bokoch. Čím viac vlasy na bokoch zostriháte, tým odvážnejší bude celkový dojem. Doma si účes prejdite prstami s malým množstvom stylingového prípravku a vytvorte jemnú vlnu. Tento účes najlepšie vynikne na rovných vlasoch.

2. Indie-rocková predná časť

Klasický variant: Či už tento hudobný štýl máte radi alebo nie, účes inšpirovaný indie-rockom je veľkým hitom roku 2012. Jeho klasickú verziu nosí napríklad najlepší futbalista sveta Lionel Messi a je vo svojej podstate veľmi jednoduchý. Stačí holiča požiadať, aby vám niektoré predné pramene ponechal dlhšie a potom ich začesať smerom dopredu.

Trendy variant: Hodí sa predovšetkým pre vlnité vlasy. Indie-rocková inšpirácia v tomto prípade znamená mať najmä „veľa“ vlasov, po ktorých budú ženy chcieť prechádzať prstami. Nebojte sa v tomto prípade siahnuť po stylingovom prípravku pre dodanie objemu, ideálne penovom tužidle a potom účes prstami vytvarujte do ľahko nedbalého štýlu Jimmyho Fallona.

3. „Štvorcový“ strih

Klasický variant: V minulom roku tento účes nosili najmä černosi, tento rok sa však dostáva ešte viac na výslnie. Dôvod je jednoduchý: tento ostrý strih dodáva každej tvári mužnosť, je tvrdý a sexi zároveň. Navyše sa ľahko udržiava. Vidieť ste ho mohli napríklad na Camovi Newtonovi či Drakeovi.

Trendy variant: Donedávna bolo trendom pridávať k tomuto účesu ešte rôzne asymetrické prvky. Problémom však bolo, že bez vtáčej perspektívy ich mohol vidieť len málokto. Preto trendom pre rok 2012 je odklon od symetrického štvorca, napríklad k mierne zaoblenej vrchnej časti.

4. Šmrncnutý Elvisom

Klasický variant: Prvý, ktorého si s týmto účesom spojíte, bude pravdepodobne Elvis Presley či Johnny Cash. Pravda je však taká, že tento strih z 50-tych rokov je momentálne opäť veľmi trendy a dá sa nosiť aj v konzervatívnom prostredí. Objavil sa aj na prehlaidkach Dolce&Gabbana či Louis Vuitton na jar/leto 2012. Ak ho chcete dosiahnuť, pomocou stylingovej peny nadvihnite svoje predné vlasy a potom ich jemne uhlaďte smerom dozadu a do strany.

Trendy variant: Askmen.com radí, ak máte kreatívne povolanie alebo jednoducho „day off“ od obleku a kravaty, skúste tento uletenejší variant. Stylingovú penu votrite do celých vlasov a potom sa už len hrajte s finálnou podobou. Dôležité však je, aby ste najväčší objem nechali v prednej hornej časti a na záver nezabudli použiť lak na vlasy, aby vám celý výtvor nespadol.

5. Chaotické vlny

Klasický variant: Je pravdou, že kučeravé vlasy si často robia sami, čo chcú. Trik spočíva v dobrom strihu, o zvyšok sa kučery postarajú samé. Pre rok 2012 platí zásada kratších vlasov po stranách ako na temene. Dobrým príkladom je Oscar Pistorius. Aby bol výsledok dokonalý, použite prípravok proti krepovatosti.

Trendy variant: Kučeraví muži s postojom „nech sa stará, kto chce“ ocenia strih Jamesa Franca. Stále platí, že vlasy sú na temene dlhšie ako na bokoch, ale sú aj všeobecne dlhšie – všade. Dajte si však pozor, aby kučery vyzerali nedbalo upravene, musíte sa o nich aj postarať – najlepšie špeciálnym šampónom na kučeravé vlasy alebo modelovacím krémom.

6. Vlny s dĺžkou po bradu   

Klasický variant: Tento štýl je inšpirovaný surfermi, ktorí vôbec ovplyvňujú aj samotnú módu a na móle sa objavujú s rozopnutými košeľami a prirodzenými dlhými vlasmi. Pre elegantnejšiu možnosť nasledujte look Vigga Mortnesena, ktorý funguje so polodlhými i dlhými vlasmi. Ako je vidieť, najlepšie vynikne na rovných vlasoch. Veľmi dôležitý je však v tomto prípade prvotriedny strih.

Trendy variant: Návod, ako tento účes nosiť v štýle 90-tych rokov, prináša Ashton Kutcher. Vlasy sú len ľahko navrstvené a jemne vytočené a majú trochu nesúrodý vzhľad. Veľmi dôležitý však je ich zdravý (nie mastný!) lesk.

7. Krátke a rovné

Klasický variant: Krátky strih rovnakej dĺžky na všetkých miestach bude v roku 2012 jedným z najobľúbenejších. Je to „wash-and-go“ štýl, ktorý ocenia hlavne aktívni muži. Predviedol ho napríklad spevák Justin Timberlake. Tento účes vám dodá povestný americký šarm a dobre sa kombinuje s minimalistickým štýlom obliekania, ktorý tento rok nájdete v obchodoch.

Trendy variant: Z tohto účesu môžete vychádzať pri variante „dobrého chlapca“, ako to urobil Michael Fassbender. Jednoducho nechajte predné vlasy o čosi dlhšie a voskom ich rozdeľte do prameňov. Tento účes sa odporúča aj mužom v prvom štádiu vypadávania vlasov. Ak máte okrúhlu tvár, môžete porozmýšľat nad kombináciou tohto účesu s jemným strniskom pre mužnejší efekt. 

 

Zdroj: www.askmen.com

 

menuLevel = 2, menuRoute = style/moda, menuAlias = moda, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
23. apríl 2024 19:11