StoryEditor

Nemáte radi Facebook? Tak "nelajkujte", krúžkujte

07.04.2012, 00:00
Autor:
mammam
Ak nie ste fanúšikom sociálnych sietí, práve pre vás vznikla novinka CircleMe.

CircleMe má ambíciu byť novým typom sociálnej siete.

To, že veľká časť používateľov Facebooku túto sociálnu sieť v skutočnosti nemá rada, je známy fakt. Nové informácie však zachádzajú ešte ďalej: Podľa Evgenyho Morozova z New America Foundation sa v oblasti sociálnych sietí objavuje veľa tyranie. Akej? Používatelia sú podľa neho uväznení v prúde komunikácie svojich „priateľov“, s ktorými v skutočnosti nemajú spoločného viac než so zvyškom populácie.
A tak vznikol nápad založiť CircleMe – sociálnu sieť, ktorá ľudí nespája na základe priateľstva, ale na základe spoločných záujmov. Pretože ďalší významný pán – neurobiológ a laureát Nobelovej ceny Gerry Edelman – tvrdí, že našu osobnú identitu si budujeme práve na základe vecí, ktoré máme radi. 
Z týchto dvoch myšlienok vychádza CircleMe.
„Pri tvorbe CircleMe sme cítili, že ľudia potrebujú lepší spôsob, ako dlhodobo získavať veci, ktoré ich zaujímajú,“ povedal podľa Forbesu Erik Lumer, zakladateľ CircleMe.
Inými slovami – táto nová sociálna sieť vás spojí s ľuďmi, ktorí majú rovnaké záujmy ako vy, nie s takými, ktorých „iba“ poznáte. Ale pozor, novinka spustená v marci tohto roku nie je určená len intelektuálom či geekom. Práve naopak, smerovaná je mainstreamovo. Zaujímavým faktom je, že po spustení medzi používateľmi CircleMe prevažovali ženy, no s pribúdajúcim časom sa pomer pohlaví vyrovnáva.
Takže si zapíšte meno Erik Lumer. Ak sa potvrdia názory oboch pánov spomínaných vyššie, možno z neho bude nový Zuckerberg...   

menuLevel = 2, menuRoute = style/tech, menuAlias = tech, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
16. apríl 2024 22:02