StoryEditor

Inteligentný náramok Microsoftu má obrovský potenciál

31.10.2014, 23:00
Autor:
iDnes.cziDnes.cz
Bude fungovať nielen s Windows Phonom, ale aj s Androidom či iPhonom.

Najskôr to mali byť hodinky a nakoniec je z toho fitness náramok. Už teraz k dispozícii cez on-line obchod Microsoftu, no nie u nás.

Nový kus elektroniky od Microsoftu s názvom Band bol na spadnutie už od minulého týždňa, kedy unikli podrobnejšie informácie o novinke. Nevedelo sa však, v akej fáze vývoja zariadenie je a samotný Microsoft nijako dopredu ani nenaznačoval, že sa novinku chystá uviesť. 

Už od minulého týždňa sa vďaka magazínu Forbes však vedelo, že novinka bude mať viac ako dvojdňovú výdrž a potvrdená bola aj skoršia informácia o podpore všetkých troch hlavných mobilných operačných systémov, teda Androidu, iOS a Windows Phone. Rovnako ako cloudová zdravotná služba Microsoft Health.


Šikovný náramok od Microsoftu má až jedenásť senzorov. Okrem toho sa má nosiť tak, aby mal displej na spodnej strane ruky. To je preto, že pohľad na vnútornú stranu predlaktia je vraj prirodzenejšií a navyše to prináša väčšie súkromie.

Novinka od Microsoftu sa funkciami príliš nelíši od konkurencie, aspoň čo sa vzhľadu a základných funkcií týka. Systém meria počet nameraných krokov, kalórie, tepovú frekvenciu a kvalitu spánku. Navyše podporuje 24-hodinové monitorovanie srdcového tepu a celkové snímanie aktivity. Súčasťou bude aj vstavaný GPS čip, takže pomôže zaznamenať trasu, tempo a vzdialenosti pohybu užívateľa.

Microsoft Band po pripojení k telefónu informuje o e-mailoch, schôdzkach a úlohách. Po pripojení k zariadeniu s Windows Phone budú môcť používatelia využiť aj virtuálnu hlasovú asistentku Cortana.
 


Microsoft Health 

Prepojenie s už spomínanou službou Microsoft Health umožní kontinuálny záznam údajov bez ohľadu na platformu, ktorú užívateľ využíva. To je silný argument. Firma tým pomerne slušne dohnala menšiu stratu, ktorú mala po uvedení zdravotných systémov od Applu a Googlu. Health je navyše podporovaný aj systémom Android Wear určeným pre „nositeľnú elektroniku“ a zvládne spolupracovať aj pohybovými senzormi nového iPhonu 6. Navyše sa chystá prepojiť s existujúcimi aplikáciami ako Jawbone, RunKeeper a MyFitnessPall, aby zhromažďoval a ukladal získané dáta. 

Microsoft Health by sa tak mohol stať veľmi komplexným systémom, ktorý bude mať obrovskú databázu rôznych zdravotných údajov, ktoré bude možné analyzovať. Z toho potom na jednej strane môže vzniknúť lepšie cielená reklama a na strane druhej zdravotné štúdie, ktoré pomôžu náš život vylepšiť.

vse, iDnes.cz

01 - Modified: 2006-12-06 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Spotrebné úvery môžu zlacnieť
01 - Modified: 2023-02-07 17:06:24 - Feat.: - Title: Microsoft rozširuje vzdelávacie programy 02 - Modified: 2021-12-12 22:58:26 - Feat.: - Title: iPhone 13 mini je malá raketa 03 - Modified: 2021-08-09 07:56:35 - Feat.: - Title: Apple vyráža do boja proti pedofílii: V iPhonoch chce hľadať fotky zneužívaných detí 04 - Modified: 2020-10-14 16:29:24 - Feat.: - Title: Apple spravil niečo, čo sme ešte nezažili. Jeho ťah vytvorí predajný hit 05 - Modified: 2020-09-12 22:13:30 - Feat.: - Title: iPhone nie je najpokrokovejší. Ľudia ho však chcú kvôli špeciálnemu dôvodu
menuLevel = 2, menuRoute = style/tech, menuAlias = tech, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
20. apríl 2024 16:45