StoryEditor

Vylepšite si tablet. Tieto vychytávky musíte mať

23.05.2013, 00:00
Autor:
dpidpi
Špeciálne stojany, reproduktory, či dotykové perá. Posuňte si tablet na vyšší level.

Twelve South HoverBar

Unikátny stojan pre iPad, ktorý disponuje dlhým prispôsobivým ramenom. Môžete ho tak upevniť na kraj stola alebo umiestniť vedľa obrazovky a používať  ako sekundárnu obrazovku. Informácie tak máte ihneď pri ruke.

Cena: 80 eur

(len pre iPad)

Microsoft Wedge Mobile Keyboard

Pri klávesniciach si môžete vybrať z mnohých rôznych typov, ktoré môžu byť prispôsobené priamo aj na váš tablet. No klávesnica Microsoft Wedge Mobile Keyboard je univerzálna a je možné ju spojiť cez Bluetooth s akýkoľvek zariadením. Batéria by mala vydržať až šesť mesiacov a navyše kryt sa môže použiť aj ako stojan.

Cena: 60 eur

(podmienka Bluetooth)

Jawbone Big Jambox

Prehrávanie multimédií je so slušným reproduktorom vždy zábavnejšie. JamBox ponúka používateľovi veľmi slušný audio zážitok a navyše každého upúta svojím retro dizajnom, ktorý sa nestratí v kancelárii či obývačke. Reproduktor je prenosný, jeho výdrž dosahuje až 15 hodín a je možné sa k nemu pripojiť pomocou štandardného 3,5 mm kábla alebo cez Bluetooth.


Cena: 250 eur

(podmienka Bluetooth, AUX)

Wacom Bamboo Duo Stylus

Stylus je pre mnohých jedným so základných prvkov pri ovládaní tabletu či pri práci s ním. Tento stylus, teda dotykové pero, je však univerzálne faktom, že môže poslúžiť aj ako obyčajné pero. Stačí ho jednoducho otočiť. Obdobné produkty môžete kúpiť aj lacnejšie, no Wacom Bamboo sa zaraďuje medzi prémiové kúsky nielen dizajnom, ale aj vyhotovením.

Cena: 40 eur

Biologic Soft Shield

Nie každý tablet je odolný vode a práve zlými poveternostnými podmienkami, návštevou pláže alebo kúpaliska, sa môže zničiť. Jednoduchý obal, do ktorého vložíte takmer akýkoľvek tablet s desaťpalcovou uhlopriečkou, ho dokáže dostatočne ochrániť. Navyše je obal prispôsobený najmä iPadu, a tak je možné používať aj fotoaparát či slúchadlá.

Cena: 30 eur

Powergorilla

Jedna z najkvalitnejších externých nabíjačiek na trhu. Spoločnosť PowerTraveller ju predáva na vrchole svojho portfólia a bežný tablet dokáže plne dobiť dva až trikrát. Externá batéria disponuje ochrannými prvkami proti poškodeniu a taktiež množstvom príslušenstva. Na  udávanú kapacitu 21-tisíc mAh je aj veľmi dobre skladná.

Cena: 200 eur

 

 


 

Hľadáte nový tablet? Inšpirujte sa tipmi HN

Samsung Galaxy Note 8.0

Tablet od spoločnosti Samsung môže očariť tradičným dizajnom, špeciálnou grafickou nadstavbou operačného systému Android alebo vstavaným dotykovým perom. S jeho pomocou je možné ihneď zachytiť snímku obrazovky a tú následne editovať. Taktiež môžete jednoducho zapisovať poznámky rukou, obrazovka vtedy dotyk ruky na displeji ignoruje, alebo nazerať do mailov či galérií bez ich otvorenia. Stačí podržať stylus nad obrazovkou. Displej je navyše napriek rozlíšeniu veľmi kvalitný a pocitovo sa pokojne vyrovná aj tomu, ktorý sa nachádza na iPade mini. Ako bonus získa majiteľ možnosť z toho tabletu aj telefonovať, a to pokojne rovnako ako zo svojho mobilného telefónu. Integrovaný slot na SIM kartu však dovolí aj pristupovať k mobilným dátovým sieťam operátorov. Použitý hardvér dokonale postačuje potrebám tabletu a ani cena nie je postavená na hlavu.

Cena: 400 eur

+ dotykové pero, výkon

- neprináša novinky oproti iným „note“ zariadeniam


 

 

Asus Padfone Infinity

Kombinuje špičkový tablet spolu s highendovým smartfónom. Ide už o tretie pokračovanie tohto konceptu, ktorý stále nestráca zo svojej atraktivity. Srdcom systému je päťpalcový mobilný telefón s Full HD obrazovkou a štvorjadrovým procesorom. Ten navyše disponuje aj 13 Mpx fotoaparátom, ktorý dokáže v plnom rozlíšení zachytávať až 8 snímok za sekundu. Konštrukcia z kovu v sebe skrýva batériu s veľmi slušnou výdržou. Tá sa po vložení telefónu do tela tabletu opäť dobíja. Smartfón následne poháňa 10,1-palcovú obrazovku, rovnako s Full HD rozlíšením. Asus PadFone Infinity však nebude lacné zariadenie. Jeho cena sa začína na hranici tisíc eur.

Cena: pravdepodobne 1 000 eur

+ nápad a výkonný hardvér

- cena, tablet nedokáže fungovať bez telefónu
 

Sony Xperia Tablet Z

Novinka z dielne Sony sa môže pochváliť prvotriednou stavbou tela, hrúbkou len 6,9 mm a odolnosťou proti vode. Tablet spĺňa podmienky prachotesnosti a nerobí mu problém ani ponorenie do meter hlbokej vody. Okrem toho má  10,1-palcový Full HD displej, výkonný procesor či kvalitný 8 Mpx fotoaparát. Nechýba ani slot pre microSD karty, NFC, podpora GPS spolu s ruským navigačným systémom GLONASS či pripojenie do mobilných dátových sietí. Unikátna je aj nízka hmotnosť, len 495 gramov, či integrovanie FM rádia. Sony ponúka jedno z najvybavenejších zariadení na trhu, ktoré sa na pultoch slovenských obchodov objaví v najbližších týždňoch.

Cena: pravdepodobne 650 eur

+ vodotesnosť, konštrukcia, výbava

- slabšia batéria

 

Fujitsu Stylistic M702

Na japonskom trhu sa ťažko predávajú zariadenia, ktoré nie sú odolné proti vode, a tak ani Fujitsu nie je výnimkou. Rovnako ako tablet od Sony môže byť ponorený aj do meter hlbokej vody. Fujitsu Stylistic obsahuje silnú batériu, procesor od spoločnosti Nvidia či Full HD displej. Výrobca sa však zameral aj na biznis segment a integroval pokročilé možnosti zabezpečenia. Medzi ne patrí napríklad čítačka odtlačkov prstov, vzdialené sledovanie tabletu či prístup do jeho systému. Samozrejmosťou je prístup do LTE siete, technológia NFC, Bluetooth či Wi-Fi. Tablet však bežných používateľov takmer úplne obíde najmä kvôli vysokej cene. Tá ma začínať približne na hranici 1 100 eur. 


+ ochrana údajov, dobrá výbava

- cena, dizajn

Cena: od 1 100 eur

01 - Modified: 2004-11-03 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: VW Slovakia: menej vozidiel, vyšší obrat 02 - Modified: 2004-11-03 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Rizikom čerpania z fondu je nepripravenosť územia 03 - Modified: 2004-11-03 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Nová štruktúra cien elektriny
menuLevel = 2, menuRoute = style/tech, menuAlias = tech, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
25. apríl 2024 12:56