StoryEditor

Švajčiarsky šalát s TOFU

03.02.2003, 15:46

250 g TOFU, 400 g mrazenej zeleninovej zmesi, 40 g bielej fazule, 50 g cibule, zelené vňate (pažítka, petržlenová, cibuľová, ligurček), 2 dcl majonézy z TOFU, 2 polievkové lyžice horčice, 1 lyžica ovocného octu, soľ (Ak použijeme orechovú majonézu, cibuľu a ocot môžeme vynechať.)
Vo vode namočenú fazuľu uvaríme domäkka (posolíme až pred dovarením), necháme vychladnúť, scedíme. Zeleninovú mrazenú zmes sparíme horúcou vodou, pridáme na rezance pokrájanú cibuľu a drobné kocky TOFU. Posypeme posekanou zelenou vňaťou, akú máme k dispozícii. Všetko spojíme majonézou, ochutíme horčicou, octom a ak treba, posolíme. Udržujeme v chlade. Zeleninovú mrazenú zmes môžeme nahradiť čerstvou krátko povarenou zeleninou (3/6 mrkvy, 2/6 hrášku, 1/6 karfiolu, 1/6 zelenej fazuľky, 1/6 ružičkového kelu).

menuLevel = 2, menuRoute = style/volny-cas, menuAlias = volny-cas, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
04. december 2022 18:44