Václav KlausMAFRA/Dan Materna
StoryEditor

Prezident nemá byť Marťan. Situácia na Slovensku by mala byť zásadným varovaním, vyhlásil Klaus

10.08.2017, 16:05

"Roja sa kandidáti, ktorých považujem za šialených a je úsmevné, že sa o niečo také pokúšajú. Myslím si, že prezidentom nemá byť Marťan, mám tým na mysli voči politickému systému. Musí to byť niekto z politického systému s istou skúsenosťou, kto tuší, o čo v tej politike ide. Preto keď vidím pánov Kulhánka, Horáčka a všetkých ďalších, tak ma trochu chytá hrôza," povedal Václav Klaus, ktorý bol českým prezidentom dve volebné obdobia.

Václav Klaus nechce, aby Česká republika nasledovala Slovensko, kde sa v roku 2014 stal hlavou štátu podnikateľ Andrej Kiska. "Keď vidím, čo sa stalo na Slovensku, tak to by pre nás všetkých malo byť zásadným varovaním," dodal politik.

Za oveľa dôležitejšie pre budúcnosť Českej republiky považuje októbrové parlamentné voľby. "Rozloženie kariet medzi jednotlivými politickými stranami mi nedáva veľkú nádej, že by sa v našej krajine po voľbách mohlo niečo zlepšiť," dodal bývalý predseda ODS.

"Mali by ste zase kandidovať," hovorili Klausovi po každoročnom výstupe na český najvyšší vrch Sněžka. Exprezidenta si ľudia fotili a rozdával podpisy. 

menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
25. apríl 2024 00:35