08.04.2005, 00:00

Český premiér Stanislav Gross pripustil, že je ochotný vzdať sa funkcie. Sociálni demokrati súčasne vyzvali ľudovcov a unionistov na dohodu o vytvorení proeurópskej vlády, v ktorej nebudú významní predstavitelia žiadnej z doterajších troch koaličných strán.
Zosadený kirgizský prezident Askar Akajev včera vyhlásil, že ušiel zo svojej vlasti v snahe predísť možnému vypuknutiu občianskej vojny. (TASR)
Nová agentúra Európskej únie pre ochranu hraníc začne pôsobiť od 1. mája. Na tlačovej konferencii v Helsinkách to včera uviedol komisár Európskej únie pre rezort spravodlivosti Franco Frattini. (TASR)
IRA oznámila, že vážne pouvažuje nad výzvou politickej formácie Sinn Féin, aby jej členovia zložili zbrane a snažili sa vyriešiť problematiku Severného Írska mierovým spôsobom. (TASR)
Dlhodobého šéfa Slobodnej strany Rakúska a korutánskeho hajtmana Jörga Haidera spolu s dvoma ďalšími čelnými predstaviteľmi FPÖ formálne vylúčili z radov tejto strany. (TASR)
Britská polícia nariadila vyšetrovanie, ako mohol novinár previezť falošnú bombu do kráľovského zámku, kde sa následník trónu princ Charles bude cez víkend ženiť s Camillou Parkerovou-Bowlesovou. (TASR)
Kurdský líder Džalál Talabání, ktorý včera zložil slávnostnú prísahu a stal sa tak novým irackým prezidentom, poveril šíitu Ibrahíma Džafárího zostavením vládneho kabinetu. (TASR)
Najvyšší predstavitelia Srbska a Čiernej Hory sa včera za podpory vyslanca EÚ priblížili k dohode o vyriešení mŕtveho bodu v ústave tohto štátneho zväzku. (TASR)
Najmenej dvaja námorníci zahynuli a ďalších 21 je nezvestných po tom, ako sa pri juhovýchodnom pobreží Číny potopila severokórejská nákladná loď, informovali vládne zdroje v Pekingu. (TASR)
Americký raketoplán Discovery prepravili k štartovacej rampe na floridskom Myse Canaveral. Stalo sa tak vyše mesiaca pred obnovením letov raketoplánov k ISS, ktoré sa plánuje na 15. mája. (TASR)

menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
20. apríl 2024 08:29