Reuters
StoryEditor

Zeman bol v nepriateľskom prostredí, myslí si Okamura. Ako hodnotia českí politici posledný duel?

26.01.2018, 07:32
Autor:
TASRTASR
Súčasný český premiér a líder hnutia ANO Andrej Babiš debatu nesledoval.

Štvrtkovú debatu českých prezidentských kandidátov Miloša Zemana a Jiřího Drahoša hodnotia lídri českých politických strán ako vyrovnanú, informoval spravodajský portál Novinky.cz. Finálový duel v pražskom Rudolfine moderovala Světlana Witowská a v priamom prenose ho vysielali české verejnoprávne televízie ČT1 a ČT24.

"Hodnotím to ako vyrovnaný výkon a konečne i zo strany súčasného prezidenta aj celkom kultivovaný duel," uviedol pre Novinky.cz podpredseda ODS Miloš Vystrčil.

Zeman v debate povedal, že sa na Drahoša chystá trestné oznámenie:

​Debatu ako vyrovnanú a kvalitnejšiu než tú, ktorá prebehla v utorok v televízii Prima, zhodnotil i predseda TOP 09 a europoslanec Jiří Pospíšil. "Som na strane pána profesora Drahoša. Pripadá mi, že pánovi profesorovi viac sedí formát pokojnejšej debaty než formát, ktorý bol viac divadelný," komentoval v tejto súvislosti.

"Pán Drahoš si z môjho pohľadu drží úroveň, neznižuje sa k invektívam, pôsobí vecne a sebaisto. Môj kandidát je skvelý a bude dôstojnou hlavou štátu," uviedol zase šéf hnutia STAN Petr Gazdík.

Predseda SPD Tomio Okamura povedal, že k posúdeniu toho, ktorý z kandidátov je presvedčivejší, nemôže slúžiť len diskusia na ČT, kde sa podľa neho Zeman ocitol v nepriateľskom prostredí. "Presvedčivá je pre nás doterajšia práca prezidenta a jeho politické názory. Naopak akékoľvek krásne reči, ktorými sa dnes pán Drahoš zrazu vydával za bojovníka s Bruselom a migrantmi, ťažko prekryjú jeho doterajšiu nečinnosť," konštatoval po debate Okamura.

Súčasný český premiér a líder hnutia ANO Andrej Babiš pre Novinky.cz povedal, že debatu nesledoval, lebo je na pracovnej ceste v švajčiarskom Davose. Finálny duel prezidentských kandidátov si nepozrel ani predseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek, ktorý údajne práve "uspával deti".

01 - Modified: 2024-04-19 21:25:06 - Feat.: - Title: S kontrolami na hraniciach so Slovenskom zatiaľ nepočítame, môže sa to zmeniť, povedal český minister 02 - Modified: 2024-04-19 16:05:21 - Feat.: - Title: Manželia Babišovci sa rozchádzajú. Prajeme si zachovať rodinnú harmóniu, uviedli 03 - Modified: 2024-04-18 21:07:30 - Feat.: - Title: Peter Pavel vyzval Spojené štáty, aby schválili balík pomoci Ukrajine. Republikáni ju blokujú 04 - Modified: 2024-04-17 20:27:48 - Feat.: - Title: Česko a Belgicko chcú, aby Únia zvážila sankcie na Rusko za zasahovanie do volieb 05 - Modified: 2024-04-17 10:02:26 - Feat.: - Title: Český Senát umožnil prijatie nových pravidiel pre zväzky párov rovnakého pohlavia
menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
20. apríl 2024 05:20