StoryEditor

V Nemecku vrazilo auto do ľudí, incident má tri obete. Útočník spáchal samovraždu

07.04.2018, 17:05
Autor:
ČTKČTK
Na mieste zasahujú hasiči a policajti, prišli sanitky.

Pri nabehnutí malého nákladného automobilu do skupiny ľudí v centre západonemeckého Münsteri bolo dnes popoludní niekoľko osôb zabitých a ďalší boli zranení. Informoval o tom server Spiegel Online.

Podľa informácií portálu denníka Westfällische Nachrichten sú mŕtvi najmenej traja. Polícia uviedla, že zranených bolo okolo 30 ľudí.


Úrady podľa Spiegelu zjavne predpokladajú, že išlo o teroristický útok. Páchateľ zastrelil. V prípade páchateľa mohlo ísť podľa zistení tlačovej agentúry DPA o duševne labilného človeka, ktorý konal osamote. Podľa dostupných dôkazov ide pravdepodobne o Nemca.  

Na mieste zasahujú hasiči a policajti, prišli sanitky. Polícia okolie uzavrela a na twitteri vyzvala obyvateľov, aby sa oblasti vyhýbali a nechali záchranárov v pokoji pracovať.

Ako píše v internetovom vydaní spravodajský týždenník Der Spiegel, do Münsteru, ktorého centrum je medzičasom hermeticky uzavreté a ktorému sa občania predbežne majú vyhýbať, smerujú aj záchranári z iných lokalít krajiny.

Bezpečnostné zložky skúmajú dodávku a pátrajú po eventuálnych náložiach. Situácia je podľa informácií polície na sociálnych sieťach neprehľadná.

Nemecká kancelárka Angela Merkelová a prezident Frank-Walter Steinmeier vyjadrili hlbokú sústrasť obetiam a ich rodinám po útoku dodávkou v centre Münsteru v spolkovej krajine Severné Porýnie-Vestfálsko, uviedla agentúra DPA.

Kancelárka Merkelová je podľa vlastných slov v myšlienkach s obeťami a pozostalými a "tieto strašné udalosti v Münsteri ju hlboko šokovali". V citovanom vyhlásení sa ďalej uvádza, že kompetentné úrady podniknú "všetko čo sa dá urobiť, aby vyšetrili zločin a podporili obete a ich príbuzných. Všetkým zasahujúcim na mieste patrí moja vďaka."

Šok nad incidentom v Münsteri vyjadril v odkaze na Twitteri aj predseda Európskej komisie Jean-Claude Juncker. "Moje myšlienky sú s obeťami a ich príbuznými," napísal europolitik.

Sústrasť obetiam a pozostalým krvavého činu v Münsteri vyjadril v sobotu na Twitteri rovnako francúzsky prezident Emmanuel Macron. "Francúzsko zdieľa utrpenie Nemecka," odkázal Macron.

01 - Modified: 2024-04-18 14:46:17 - Feat.: - Title: Nemecká opozičná strana BSW vyzýva na zvýšenie minimálnej mzdy 02 - Modified: 2024-04-18 12:39:51 - Feat.: - Title: Politik krajne pravicovej AfD sa postavil pred súd za použitie sloganu nacistických oddielov 03 - Modified: 2024-04-18 07:58:34 - Feat.: - Title: Počet stavebných povolení v Nemecku vo februári klesol takmer o pätinu. Kríza na realitnom trhu pretrváva 04 - Modified: 2024-04-18 07:55:33 - Feat.: - Title: Nemecko zatklo dvoch Rusov, ktorí chystali sabotážne akcie proti Ukrajine 05 - Modified: 2024-04-18 09:15:00 - Feat.: - Title: Dovezené autá sú stále v kurze. Štúdia ukazuje, ktoré krajiny dominujú a aké sú hrozby
menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
18. apríl 2024 18:55