StoryEditor

Tridsaťročný Američan sa odmietol vysťahovať z domu. Rodičia ho zažalovali

23.05.2018, 16:51
Autor:
khkh
Manželia z New Yorku zažalovali svojho tridsaťročného syna, ktorý sa odmieta odsťahovať z rodinného domu.

Nepomohlo dohováranie ani formálne výzvy, tak musel prísť na rad súd. Newyorský manželský pár zažaloval svojho tridsaťročného syna, ktorý sa odmieta odsťahovať z rodinného domu. Sudca rodičom vyhovel a mužovi nariadil, aby dom opustil do tridsiatich dní. Syn sa však chce odvolať. Tvrdí, že má právo bývať vo svojej izbe ešte pol roka.

Tridsaťročný Michael Rotondo sa do domu svojich rodičov v New Yorku vrátil pred ôsmimi rokmi. Po rokoch spoločného spolužitia, keď muž neprispieval na chod domácnosti a nepodieľal sa ani na domácich prácach, však rodičom došla trpezlivosť.

Syna vyzvali, aby sa odsťahoval. Prvý odkaz mu podľa britského denníka The Guardian nechali tento rok 2. februára.

"Michael, po diskusii s tvojou matkou sme sa rozhodli, že musíš okamžite opustiť tento dom. Máš štrnásť dní na to, aby si ho vypratal. Nedovolíme ti, aby si sa vrátil. Urobíme čokoľvek, čo bude potrebné, aby sme svoje rozhodnutie presadili," píše otec Mark Rotondo. Syn nereagoval.

Druhý list, ktorý napísal právnik, už preto začínal slovami "týmto si odtiaľto vykázaný" a poukazoval na to, že syn bol v dome hosťom, čo mu nezaručuje žiadne právo zostávať v dome bez súhlasu. Keď nepomohol ani tento list, rodičia sa podľa CNN pokúsili syna podplatiť.

Ponúkli mu 1 100 dolárov (približne 930 eur) na nájom aj niekoľko rád, ako so svojou budúcnosťou naložiť. Napríklad odporúčanie, aby predal veci, ktoré nepotrebuje a ktoré nebude mať v novom dome kam dať, alebo aby si našiel prácu. "Existujú miesta i pre ľudí s tak slabými pracovnými skúsenosťami, ako si ty. Zožeň si prácu - musíš pracovať!" Mladíkova matka sa navyše ponúkla, že mu nový byt pomôže nájsť. 

Keď nezabrali ani ďalšie dve výzvy, rodičia sa obrátili na súd. Tam sa Rotondo obhajoval s tým, že má právo doma bývať ešte ďalších šesť mesiacov. "Len som chcel rozumne dlhú dobu na vypratanie vzhľadom na to, že som nebol naozaj pripravený živiť sa sám v čase, keď mi chodili ich výzvy," vysvetlil syn svoj pohľad.

Odkázal sa pri tom aj na americké právo, podľa ktorého má nájomník údajne polročnú lehotu, do ktorej sa musí vysťahovať z prenajatého bytu. Sudca však jeho námietky označil za "škandalózne" a dal za pravdu rodičom. "Myslím, že upozornenia sú dostačujúce," povedal Rotondovi a nariadil mu, aby rodinný dom do mesiaca opustil. Ten to znovu odmietol s tým, že je to "smiešne" a chce sa odvolať.

01 - Modified: 2024-04-25 05:40:10 - Feat.: - Title: Snemovňa v Arizone odhlasovala zrušenie interrupčného zákona z roku 1864 02 - Modified: 2024-04-25 04:52:47 - Feat.: - Title: Dôležitý je dialóg. Blinken vyzýva, aby USA a Čína riešili svoje spory 03 - Modified: 2024-04-24 19:55:09 - Feat.: - Title: Šéf TikToku plánuje na súde bojovať proti zákazu platformy v Spojených štátoch 04 - Modified: 2024-04-24 19:31:30 - Feat.: - Title: Spojené štáty tajne poslali Ukrajine rakety ATACMS s dlhým doletom. Američania to potvrdili 05 - Modified: 2024-04-24 18:56:10 - Feat.: - Title: Získavame podporu, ktorú potrebujeme. Zelenskyj poďakoval Bidenovi za podpis zákona o pomoci pre Ukrajinu
menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
25. apríl 2024 12:31