TASR/AP
StoryEditor

Hollywood nezaháľa. Producenti boli na mieste skôr, ako všetkých chlapcov vyslobodili z jaskyne

10.07.2018, 17:14
Autor:
mahomahochocho
​Filmová spoločnosť Pure Flix má na mieste dvoch producentov a už vedie predbežné rozhovory kvôli možnému projektu.

Keď sa začali objavovať detaily o situácii malých futbalistov, ktorí uviazli v thajskej jaskyni, mnohí okamžite poukazovali na to, že takto silný príbeh si zaslúži sfilmovať.

​Dráma, ktorú sledoval celý svet, neunikla ani pozornosti filmárov. Hollywoodski producenti nezaháľali a na mieste boli už v čase, keď v jaskyni zostávali stále uväznení štyria chlapci a ich tréner, píše web news.com.au.

V HNtelevízii si pozrite aj rozhovor so speleopotápačom Karolom Kýškom:

​Filmová spoločnosť Pure Flix už vedie predbežné rozhovory kvôli možnému projektu. Dnes, tretí a posledný deň nebezpečnej záchrannej operácie, dorazili do Thajska aj dvaja jej producenti Michael Scott a Adam Smith, ktorí operovali na predhorí horského jaskynného systému Tham Luang v provincii Chiang Rai, kde futbalisti uviazli.

Veľký hollywoodsky film s áčkovými hviezdami

"Prídu aj ďalší, museli sme postupovať veľmi rýchlo," reagoval Smith na otázku, či ich kroky nemôžu byť považované za necitlivé.

Šéf Pure Flix Michael Scott povedal agentúre AAP: "Vidím to ako veľký hollywoodsky film s áčkovými hviezdami."

Scott so Smithom plánujú do Thajska dostať scenáristu a vyspovedať kľúčové osobnosti spomedzi záchranárov, deti a ich rodiny. Taktiež sa snažia získať výhradné práva na tento ostrosledovaný príbeh.

Pure Flix je nezávislé, americké, kresťanské filmové a televízne štúdio so sídlom v arizonskom meste Scottsdale. Spoločnosť vyrába, distribuuje, získava a predáva kresťanské a rodinné filmy.

Všetci zachránení boli prevezení do nemocnice

Mladí futbalisti a ich tréner boli v zaplavenej jaskyni na severe Thajska uväznení osemnásť dní. Dnes sa podarilo úspešne ukončiť náročnú záchrannú operáciu, ktorá trvala od nedele. Akciu komplikovali silné dažde v okolí jaskyne. Aj napriek tomu sa záchranárom podarilo z podzemia vyslobodiť všetkých dvanásť chlapcov. Posledný bol z jaskyne vytiahnutý 25-ročný tréner.

Všetci zachránení boli prevezení do nemocnice, kde by mali pobudnúť najmenej sedem dní. Chlapci sú však podľa thajských lekárov v dobrom zdravotnom stave.

Futbalisti vo veku 11 až 16 rokov a ich tréner uviazli v jaskynnom komplexe ešte 23. júna. Po vstupe do jaskyne začala stúpať hladina vody, pred ktorou sa ukryli asi štyri kilometre od vchodu, kde nakoniec zostali uväznení.

Prihláste sa na odber noviniek zo sveta politiky, ekonomiky a biznisu.

01 - Modified: 2024-04-23 13:53:26 - Feat.: - Title: Vnútri najsmrteľnejšej jaskyne na svete. Nachádza sa v nej vírus, ktorý môže spôsobiť ďalšiu pandémiu 02 - Modified: 2024-04-19 13:00:00 - Feat.: - Title: Demänovská ľadová jaskyňa je už úplne bez ľadu. Čoskoro pravdepodobne zmenia aj jej názov 03 - Modified: 2024-04-08 15:54:24 - Feat.: - Title: Týždeň slovenského filmu predstaví minuloročnú domácu tvorbu 04 - Modified: 2024-04-09 08:00:00 - Feat.: - Title: Počul si už o rímskej bráne do pekla? Tajomná jaskyňa zabíjala zvieratá v momente, čo do nej vkročili 05 - Modified: 2024-04-04 20:52:49 - Feat.: - Title: Novinku Guya Ritchieho v Rusku uvedú až po deviatom máji, prednosť dostal ruský film
menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
23. apríl 2024 23:39