StoryEditor

Najšťastnejší príbeh tragédie v Janove, šofér zeleného kamióna prehovoril

15.08.2018, 17:22
Autor:
fdvfdvdttdtt
​Fotografie zeleného kamióna obleteli od utorkového poludnia celý svet.

Utorková tragédia, pri ktorej sa v talianskom Janove zrútila časť diaľničného mosta, má aspoň jeden šťastný koniec. Svet obletela fotografia zeleného kamióna, ktorému sa podarilo zabrzdiť len niekoľko metrov pred miestom, kde sa most zrútil do takmer päťdesiatmetrovej hĺbky. "Neviem, ako je to možné, ale žijem," hovorí jeho vodič.

Okolo utorkového poludnia sa v talianskom Janove zrútila časť diaľničného mosta, z ktorého spadlo 35 osobných áut a niekoľko kamiónov. V tejto strašnej tragédii mal však jeden človek nevýslovnej šťastie. Šoférovi zeleného kamióna sa totiž podarilo zabrzdiť len pár metrov od miesta zlomu.

​Fotografie kamióna obleteli od utorkového poludnia celý svet. Snímky zachytili nákladné auto talianskeho reťazca potravín Basko, ako čnie na okraji zrútenej diaľnice. Za jeho volantom sedel tridsaťsedemročný muž s iniciálami F. L., ktorý v Janove býva a so zásobovacím vozidlom jazdí asi rok. Vo chvíli tragédie sa vracal domov zo Savony.

"Týmto úsekom jazdia naše nákladiaky každý deň, je to veľmi frekventovaný most a tiež preto sa po ňom nejazdí rýchlo. Aj preto mohol vodič včas zabrzdiť," uviedol pre denník il Sole 24 ore riaditeľ spoločnosti Basko Giovanni D'Alessandro. Dodávka zostala na moste dlho osamotená, s rozsvietenými svetlami a bežiacimi stieračmi.

"Keď sme sa blížili k mostu, predbehlo ma auto a zaradilo sa," opísal vodič pre denník Corriere. "Lialo a lialo, nemohol som ísť rýchlo. Keď ma to auto predbehlo, spomalil som, aby som si držal bezpečný odstup, pretože brzdiť v takom daždi nebolo možné. Bolo zle vidieť. Bolo to ako potopa," líčil.

 "Zrazu sa všetko zatriaslo. Auto, ktoré bolo predo mnou, zmizlo. Vyzeralo to, ako keby ho zhltli mraky. Videl som pylón mosta, ako padá k zemi a brzdil som. Zastavil som takmer so zablokovanými kolesami. Keď sa predo mnou objavilo prázdno, zaradil som spiatočku a cúval," rozpráva vodič F. L., ktorý potom vyskočil z auta a utekal do bezpečia. "Neviem, ako je to možné, ale žijem," dodal.

Podľa doterajších informácií si tragédia vyžiadala cez štyri desiatky obetí, mnoho ľudí je zranených.

Podľa niektorých zdrojov sa až 200-metrový úsek janovského diaľničného mosta zrútil v utorok predpoludním. Z množstva vozidiel, ktoré sa z výšky 45 metrov spadli, bol aj jeden český kamión. Jeho vodič nehodu prežil a nie je v ohrození života.

 

01 - Modified: 2024-04-23 21:17:35 - Feat.: - Title: Pro-palestínski demonštranti narušili konferenciu v talianskom Turíne, vnikli do budovy 02 - Modified: 2024-04-23 19:00:15 - Feat.: - Title: V centre Ríma evakuovali hotel pre únik toxických výparov 03 - Modified: 2024-04-22 08:12:17 - Feat.: - Title: V obľúbenej dovolenkovej destinácii si v noci zmrzlinu už nedáš. Talianske mesto zakáže nočný predaj jedla 04 - Modified: 2024-04-22 06:32:56 - Feat.: - Title: Miláno mierni nočný život. Zakáže jedlo aj zmrzlinu v uliciach, predajcovia sa búria 05 - Modified: 2024-04-20 18:32:04 - Feat.: - Title: Južné krajiny EÚ žiadajú väčšiu spoluprácu s krajinami pôvodu migrantov
menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
25. apríl 2024 12:53