Reuters
StoryEditor

McCain spáchal samovraždu, aby sa vyhol vojenskému súdu. Tvrdí to stránka, obľúbená medzi Trumpovými fanúšikmi

29.08.2018, 18:00
Autor:
redred
Druhá populárna teória je, že senátor je stále živý.

Americký senátor John McCain zomrel v sobotu na rakovinu mozgu. Taká je však podľa amerických konšpiračných stánok len oficiálna verzia. V skutočnosti McCain buď spáchal samovraždu, aby sa vyhol vojnovému súdu za podporu teroristov z Islamského štátu, alebo je ešte nažive, aby mohol ďalej pracovať pre "vnútorný štát", ktorý sa snaží podkopať Trumpová vládu.

Smrť amerického senátora McCaina zasiahla celé Spojené štáty americké - či už senátorových odporcov alebo priaznivcov. Medzi nimi je napríklad aj americká kandidátka na senátorku Kelli Wardová.

Tá podľa CNN uviedla, že oznámenie o prerušení McCainovej liečby bolo schválne načasované tak, aby od nej odtiahlo mediálnu pozornosť a znížilo jej šance vyhrať utorkové primárky do amerického senátu. Wardová sa s McCainom neúspešne stretla v republikánskych primárkach do amerického senátu v roku 2016.

McCainovu smrť ďalej rozvíja aj americká stránka zaoberajúca sa konšpiračnými teóriami. Tá je populárna medzi priaznivcami Donalda Trumpa, uvádza portál Washington Post. Práve Trumpa McCain opakovane kritizoval.

Malo ho čakať Guantanámo

Podľa stránok senátor v sobotu nepodľahol rakovine, ale spáchal samovraždu. Prečo? Aby zabránil svojmu odtiahnutiu na americkú Námornú základňu v zátoke Guantanámo, kde sa nachádza aj armádne väzenie. Tam by bol podľa konšpiračných teoretikov postavený pred vojnový tribunál za dlhodobú podporu teroristov z Islamského štátu.

Aj preto vraj McCain nosil pred svojou smrťou zdravotnú topánočku na jednej nohe. Zakrýval tak údajne väzenský náramok pripevnený na nohe. Podľa mnohých konšpiračných teórií, ktorá sa súhrnne označuje ako QAnon, ktorej verí časť Trumpovych priaznivcov, mohol skrz tento náramok Trump sledovať McCainov pohyb.

Spáchal samovraždu

Túto teóriu zdieľal na Twitteri aj vedúci jedného z konšpiračných fór. "John McCain radšej spáchal samovraždu, než aby čelil armádnemu tribunálu. Je dobre, že prezident privítal v Bielom dome šíriteľa tejto konšpiračné teórie!" napísal Will Sommer na Twitteri s odkazom na štvrtkovú návštevu konšpiračného teoretika Lionela Lebrona v sídle prezidenta. Lebron okrem toho, že McCain spáchal samovraždu, verí i tomu, že Trump bojuje s "vnútorným štátom".

Pokiaľ McCain nespáchal samovraždu, aby sa vyhol väzeniu, je určite nažive, uvádzajú stránky. Rovnako ako rakovina mozgu mohla byť aj samotná smrť obyčajným výmyslom, aby mohol americký senátor v pokoji pokračovať vo svojej práci pre "vnútorný štát" a nadáciu Clintonovcov.

McCain by sa bavil

Vnútorný štát je americká konšpiračné teória. Vplyvní členovia vládnych hnutí a armády podľa nej skryto manipulujú s vládnou politikou a snažia sa tak poškodiť súčasného prezidenta. Pojem je obľúbený medzi priaznivcami Donalda Trumpa, v minulosti ho používal aj Steve Bannon na svojom serveri Breitbart News, kde sa skrz termín snažil zdiskreditovať kritikov súčasného amerického prezidenta.

Samotného senátora by tieto tvrdenia podľa Washington Post pravdepodobne pobavili, sám sa totiž zaoberal odhaľovaním konšpiračných teórií. "Ignorujú vedecké metódy a diktát logiky. Konšpirační teoretici sa naháňajú za akoukoľvek informáciou, nezáleží na tom, ako je chatrná, a napasujú ju na svoje vopred dané závery," napísal na adresu konšpiračných teórií McCain v roku 2009, kedy predstavoval knihu vyvracajúcu konšpiračné teórie spojené s 11. septembrom.

01 - Modified: 2024-03-02 12:00:00 - Feat.: - Title: Kate Middleton sa stiahla z verejného života: Zomrela, je v kóme, zamknutá v kúpeľni alebo odletela na Mesiac? Pýtajú sa konšpirátori 02 - Modified: 2023-11-27 11:15:13 - Feat.: - Title: Kennedyho stratený mozog, predpoveď smrti. Znejú šialene, ale nejde o konšpiračné teórie: Fakty, ktorým sa len ťažko verí 03 - Modified: 2023-11-21 12:00:00 - Feat.: - Title: Z taxikára vodca bizarného spolku. Neuznávajú rozdelenie Československa, sú proti demokracii a tlačia si vlastné doklady 04 - Modified: 2023-10-19 11:48:23 - Feat.: - Title: Youtuber odhalil šokujúcu praktiku. Obchodný reťazec predáva použitú kozmetiku, ktorú im zákazníci vrátia 05 - Modified: 2023-08-13 14:02:41 - Feat.: - Title: GALÉRIA Najšialenejšie klebety, ktoré kolovali o známych osobnostiach. Niektoré sú naozaj bizarné
menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
20. apríl 2024 12:29