Severokórejský vodca Kim Čong-un si doviezol na summit v Singapure vlastnú prenosnú toaletu. Podľa juhokórejského denníka Čoson ilbo tak chce zabrániť tomu, aby cudzie rozviedky mohli zistiť podrobnosti o jeho zdravotnom stave. Prenosné zariadenie ochráni "stolicu najvyššieho vodcu", aby sa k nej nedostali "odhodlaní čističi stôk", tvrdí denník. Nielen pre KĽDR sú zrejme exkrementy ich najvyššieho predstaviteľa prísne stráženým tajomstvom. Je známe, že za éry sovietskeho vodcu Josifa Stalina analyzovali výkaly cudzích štátnikov ruskí vedci s cieľom zistiť o nich čo najviac podrobností.Reuters
StoryEditor

Kim sa chce stretnúť s Putinom. Je pripravený navštíviť Rusko

08.09.2018, 15:01
Autor:
ČTKČTK
Termín a miesto Kimovej návštevy budú dohodnuté prostredníctvom diplomatických kanálov.

Severokórejský vodca Kim Čong-un potvrdil svoju pripravenosť navštíviť Rusko. Oznámila to dnes ruská agentúra RIA s odvolaním na šéfku hornej komory ruského parlamentu Valentínu Matvijenkovú.

"Kim chce mier", vyhlásila Matvijenková po dnešnom stretnutí so severokórejským vodcom v Pchjongjangu, ktoré trvalo vyše hodiny.

"Potvrdil (Kim Čong-un), že je pripravený a chce vykonať oficiálnu návštevu Ruska," povedala Matvijenková. Termín a miesto Kimovej návštevy budú dohodnuté prostredníctvom diplomatických kanálov, dodala.

"Povedal (Kim), že nechce (návštevu Ruska) odďaľovať," doplnila Matvijenková. "Povedal: stretnutie s ruským prezidentom je pre mňa veľmi dôležité, prerokovali by sme stratégiu a vyhliadky našej spolupráce, ja by som samozrejme tiež rád diskutoval o mnohých dôležitých témach z globálnej agendy," uviedla ruská zákonodárkyňa.

Matvijenková tiež povedala, že odovzdala severokórejskému vodcovi posolstvo od ruského prezidenta Vladimira Putina. Žiadne podrobnosti o ňom však neoznámila.

01 - Modified: 2024-04-18 20:48:17 - Feat.: - Title: Nemecko nepredložilo dôkazy k zatknutiu dvoch údajných ruských špiónov, tvrdí Moskva 02 - Modified: 2024-04-18 18:59:18 - Feat.: - Title: Gruzínci nedovolia prokremeľskej vláde zostať pri moci, tvrdí prezidentka. Spory vyvolal zákon podobný ruskému 03 - Modified: 2024-04-18 18:44:23 - Feat.: - Title: Plánovanie atentátu na Zelenského? V Poľsku zatkli muža podozrivého zo spolupráce s ruskou tajnou službou 04 - Modified: 2024-04-18 17:08:15 - Feat.: - Title: Európska únia si uvedomuje, že vplyv Ruska je preukázateľný a treba mu čeliť, tvrdí Fiala 05 - Modified: 2024-04-18 16:13:34 - Feat.: - Title: V Poľsku zadržali muža, ktorý vraj chcel Rusom pomôcť s atentátom na Zelenského
menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
19. apríl 2024 07:24