Severokórejský vodca Kim Čong-un si doviezol na summit v Singapure vlastnú prenosnú toaletu. Podľa juhokórejského denníka Čoson ilbo tak chce zabrániť tomu, aby cudzie rozviedky mohli zistiť podrobnosti o jeho zdravotnom stave. Prenosné zariadenie ochráni "stolicu najvyššieho vodcu", aby sa k nej nedostali "odhodlaní čističi stôk", tvrdí denník. Nielen pre KĽDR sú zrejme exkrementy ich najvyššieho predstaviteľa prísne stráženým tajomstvom. Je známe, že za éry sovietskeho vodcu Josifa Stalina analyzovali výkaly cudzích štátnikov ruskí vedci s cieľom zistiť o nich čo najviac podrobností.Reuters
StoryEditor

Skeptizmus v Južnej Kórei pred tretím summitom s KĽDR stúpa

16.09.2018, 08:40
Autor:
TASRTASR
Prieskum ukázal, že takmer polovica obyvateľov Južnej Kórey si myslí, že budúcotýždňový samit neprinesie prelom v otázke riešenia problematickej nukleárnej diplomacie.

Liberálny juhokórejský prezident Mun Če-in čelí vo svojej krajine rastúcemu skepticizmu ohľadom jeho politiky angažovanosti pred tretím stretnutím so severokórejským vodcom Kim Čong-unom, uviedla agentúra AP.

Prieskum ukázal, že takmer polovica obyvateľov Južnej Kórey si myslí, že budúcotýždňový samit neprinesie prelom v otázke riešenia problematickej nukleárnej diplomacie. Miera súhlasu s politikou prezidenta voči KĽDR klesá v dôsledku ekonomických frustrácií.

Profesor Kórejskej univerzity Nam Sung-wook skonštatoval, že ak sa Mun Če-in nedokáže vysporiadať s ekonomickými problémami v krajine, nemôže udržať podporu verejnosti pre svoju politiku ohľadom Severnej Kórey.

"Ak sa ekonomická situácia zhorší, mnohí ľudia budú požadovať, aby sa Mun Če-in prestal zaujímať o Severnú Kóreu a začal riešiť ekonomické problémy vo svojej vlastnej krajine," povedal.

Miera súhlasu verejnosti s politikou juhokórejského prezidenta klesla pod 50 percent po prvýkrát odkedy sa v máji roku 2017 ujal úradu. V najnovšom prieskume agentúry Gallup Korea padla na 49 percent, zatiaľ čo po prvom samite so severokórejským vodcom dosiahla 83 percent.

Tretie stretnutie juhokórejského prezidenta Mun Če-ina a severokórejského vodcu Kim Čong-una sa uskutoční budúci týždeň. Ich rozhovory sa začnú v utorok 18. septembra v Pchjongjangu a plánované sú na tri dni.

01 - Modified: 2024-04-17 19:16:58 - Feat.: - Title: Summit Únie otvorila diskusia o iránskom útoku, lídri sa chcú angažovať na Blízkom východe 02 - Modified: 2024-04-17 11:07:26 - Feat.: - Title: Severokórejská armáda počas vojny zmasakrovala stovky veriacich, tvrdí Komisia pre pravdu a zmierenie 03 - Modified: 2024-04-17 09:16:27 - Feat.: - Title: Južná Kórea uskutočnila cvičenia v blízkosti hraníc s KĽDR. Je to reakcia na provokácie, vraví armáda 04 - Modified: 2024-04-17 07:05:57 - Feat.: - Title: Námestník bieloruského ministra zahraničných vecí pricestoval do KĽDR 05 - Modified: 2024-04-16 10:04:48 - Feat.: - Title: Veľvyslankyňa USA pri OSN vyzýva Rusko a Čínu, aby neodmeňovali správanie KĽDR
menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
19. apríl 2024 20:40