Utečenci, ktorí o azyl požiadali v Taliansku, majú zabezpečené ubytovanie až do vybavenia svojich žiadostí. Zároveň dostanú jedlo, hygienické potreby a oblečenie. Kritici však často upozorňujú na zlú kvalitu talianskych prijímacích stredísk. Dva mesiace po vyplnení žiadosti môžu prisťahovalci začať pracovať. Nezamestnaní jedinci v prijímacích centrách dostávajú 75 eur mesačne, teda dve a pol eura na deň. Tí, ktorí sa prijímacie centrá rozhodnú opustiť, na tieto dávky už nárok nemajú.Reuters
StoryEditor

V Taliansku protestovali desaťtisíce ľudí proti vláde

30.09.2018, 21:50
Autor:
TASRTASR
Stúpenci stredoľavicovej Demokratickej strany (PD), ktorá utrpela v marcových parlamentných voľbách prehru, sa zhromaždili v centre Ríma na námestí Piazza del Popolo.

Desaťtisíce ľudí vyšli v nedeľu do ulíc talianskej metropoly Rím, aby sa zúčastnili protivládnej demonštrácie, informuje agentúra DPA.

Stúpenci stredoľavicovej Demokratickej strany (PD), ktorá utrpela v marcových parlamentných voľbách prehru, sa zhromaždili v centre Ríma na námestí Piazza del Popolo.

"Ďakujeme všetkým! Toto je námestie demokratického prebudenia," napísala na sociálnej sieti Twitter opozičná PD, čím reagovala na nedeľňajšiu účasť na rímskom námestí.

PD v marcových voľbách dosiahla rekordne nízky výsledok 18,7 percenta. Odvtedy prieskum ukázal pokles jej podpory u voličov.

Líder PD Maurizio Martina počas záverečného prejavu na pódiu zaútočil na vládnucu populistickú vládu, zloženú z pravicovej strany Liga Severu (LN) a protisystémového Hnutia piatich hviezd (M5S). Martina kritizoval návrh rozpočtu vlády s tým, že krajinu nazval "banánovou republikou".

Podpredseda vlády a líder M5S Luigi Di Maio v predvečer nedeľného pochodu uviedol, že protestovať proti vláde, ktorá zavádza zníženie daní či rozšírenie dôchodkových práv, "nie je veľmi rozumné".

DPA pripomína, že napriek kritike sa talianska vláda teší vysokej popularite a predpokladá sa, že jej návrh rozpočtu uspokojujúci davy ešte viac jej popularitu posilní.

01 - Modified: 2024-04-18 14:04:40 - Feat.: - Title: Miliardový projekt mosta medzi Sicíliou a pevninou naráža na protesty miestnych obyvateľov 02 - Modified: 2024-04-17 12:49:11 - Feat.: - Title: Gruzínsky parlament schválil v prvom čítaní sporný zákon o zahraničnom vplyve. Opozícia hlasovanie bojkotovala 03 - Modified: 2024-04-17 07:48:04 - Feat.: - Title: Je potrebné prímerie. Šéf talianskej diplomacie Tajani vyzval Izrael na zastavenie bojov v Pásme Gazy 04 - Modified: 2024-04-15 20:51:38 - Feat.: - Title: Plán na výstavbu záchytných centier pre migrantov v Albánsku sa odkladá, informuje talianske ministerstvo 05 - Modified: 2024-04-15 11:35:32 - Feat.: - Title: Taliansky protimonopolný úrad vyšetruje Ryanair, ten podozrenia odmieta
menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
19. apríl 2024 08:28