StoryEditorZ bezdomovca barista? Kávou môžete meniť životy iným
03.11.2018, 09:00
Z bezdomovca barista? Kávou môžete meniť životy iným:
Reklama
Kliknutím na šípku pokračujte v prezeraní galérie
1/2Možno aj vy si svoj deň nedokážete predstaviť bez voňavej horúcej kávy a milujete tmavú kôrku chleba, poriadne opečené hrianky alebo čipsy. Ale pravdepodobne netušíte, že aj tieto malé radosti môžu byť rizikom pre vaše zdravie.
V zdanlivo neškodných potravinách alebo nápojoch pripravovaných za vysokých teplôt, ako sú pečivo, hranolky, čipsy alebo pražená zrnková káva, totiž vznikajú chemické látky nazývané akrylamid, ktoré bývajú spájané so zvýšeným rizikom rakoviny.
Hoci nebolo preukázané, že káva konzumovaná v malom množstve škodí zdraviu, išlo to v USA (konkrétne v Kalifornii) tak ďaleko, že na začiatku tohtoročného mája tunajší súd stanovil pravidlo pre všetky podniky, ktoré ponúkajú kávu. Kaviarne tak musia varovať svojich zákazníkov pred prípadnou škodlivosťou obľúbeného nápoja.Pixabay
2/2globalne_loga