Andrej Babiš mladšíFacebook Andreja Babiša
StoryEditor

Matka Andreja Babiša mladšieho: Žiadam novinárov, aby nás neotravovali. Nemôžeme ani vyjsť na ulicu

18.11.2018, 19:21
Autor:
tektek
​Babišová reagovala na nový vývoj v kauze údajného dotačného podvodu ohľadom firmy Čapí hnízdo.

Bývalá manželka premiéra Andreja Babiša Beáta vo videozázname, ktorý bol uverejnený v nedeľu večer, vyzvala médiá, aby neobťažovali jej rodinu. Odsúdila rozhovor, ktorý novinári vykonali s jej synom Andrejom Babišom mladším. 

"Ako matka Andreja Babiša mladšieho cítim zásadnú povinnosť vyjadriť sa k útoku proti súkromiu môjho syna a mňa," povedala na úvod Beata Babišová. Uviedla, že reportérov portálu Seznam Zprávy Sabinu Slonkovú a Jiřího Kubíka upozornila na to, že Andrej Babiš mladší je chorý. "Napriek tomu viedli rozhovor v neprospech premiéra Andreja Babiša," oznámila vo vyhlásení, ktoré zverejnila televízia Nova.

"Žiadam všetkých slušných novinárov, aby nás ďalej neobťažovali, nemôžeme ani vyjsť na ulicu," povedala a zároveň dodala, že so Slonkovou a Kubíkom už komunikovať nebudú.

"Vyjadrenie Beatrice Babišovej je odlišné od tvrdení Andreja Babiša mladšieho," povedal ihneď po jej vyhlásení predseda TOP 09 Jiří Pospíšil. Je presvedčený, že premiér by mal do doby riadneho prešetrenia celej kauzy odstúpiť. "Polícia a justícia preskúma, kde je pravda," dodal.

"Už pochopili, ako ich novinári zneužili. Že sa snažia zneužiť môjho chorého syna a postaviť ho proti mne. Je nezmysel, ako čítam v novinách, že sme sa od mojej svadby nevideli. Stretli sme sa od nej niekoľkokrát," napísal premiér na svojom facebookovom profile.

Andrej Babiš mladší je dôležitým článkom v kauze Čapí hnízdo a doteraz nevypovedal. Reportéri Televízie Seznam ho vypátrali v Ženeve, kde žije so svojou matkou. Novinárom povedal napríklad to, že bol unesený proti svojej vôli na Krym.

Beatrice Babišová bola po celý čas rozhovoru svojho syna s novinármi prítomná. Do rozhovoru nevstupovala, len prikyvovala, tvrdeniu Andreja Babiša mladšieho neodporovala.

Premiér Babiš na slová svojho syna reagoval tým, že trpí schizofréniou. Podľa neho ho na Krym nikto neuniesol, ale odišiel dobrovoľne. Kvôli novým zisteniam ohľadom Čapího hnízda je možné, že padne česká vláda. Poslanci o tom budú hlasovať v piatok.

Babiš odišiel do švajčiarskej Ženevy za svojím synom v sobotu. "Tento rok som si uctil 17. november s predstihom, pretože som skoro ráno odišiel do Švajčiarska za svojím synom," napísal na facebookovom profile.

"Matka na mňa začína robiť tlak, pretože môj otec určite robí tlak na ňu prostredníctvom SMS," napísal Andrej Babiš mladší podľa portálu Seznam Zprávy reportérom. Potom s nimi údajne prestal komunikovať.

01 - Modified: 2024-04-12 18:17:18 - Feat.: - Title: Český štátny zástupca sa odvolal proti rozsudku v kauze Čapí hnízdo 02 - Modified: 2024-04-10 18:31:37 - Feat.: - Title: Podozrenie o podvode v kauze Čapí hnízdo dôkazy nepreukázali. Dôkazy neboli dostatočné 03 - Modified: 2024-02-14 18:33:00 - Feat.: - Title: Rozhodnutie súdu rešpektujem, Babiša musíme porážať vo voľbách, vyhlásil český premiér 04 - Modified: 2024-02-14 15:12:38 - Feat.: - Title: Súd opäť oslobodil Andreja Babiša v kauze Čapí hnízdo 05 - Modified: 2024-02-14 12:40:13 - Feat.: - Title: Čapí hnízdo bolo existenčne závislé od Agrofertu, povedal súdu znalec
menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
16. apríl 2024 04:50