koláž MAFRA
StoryEditor

Babiš sa stretol so synom vo Švajčiarsku: Zneužili ho, mali skrytú kameru

18.11.2018, 21:31
Autor:
brzbrz
Český premiér Andrej Babiš považuje celú reportáž za dlho pripravovanú záležitosť, ktorá ho má zničiť.

Český premiér Andrej Babiš odišiel za synom do Švajčiarska po tom, čo sa v reportáži portálu Seznam Správy objavili nové informácie ku kauze Čapí hnízdo. Premiér ale odmieta, že by sa vo videu s jeho synom objavilo niečo nové.

"Syna len zneužili. Celá reportáž bola bez vedomia jeho aj mojej bývalej manželky. Novinári sa prakticky vlámali do domu, kde syn býva, keď odpozerali kód. Mali skrytú kameru a ani jeden z nich nevedel, že ho natáčajú. Navyše potom tvrdili, že to moja bývalá žena a syn vedeli. To klamali, pretože to nevedeli," opakoval v rozhovore Televízia Nova Andrej Babiš.

"Reportáž je proti švajčiarskym zákonom"

Celú reportáž považuje za dlho pripravovanú záležitosť, ktorá ho má zničiť. Všetko je podľa Babiša navyše zhotovené ilegálne, pretože reportáž je proti švajčiarskym zákonom.

Proti tomuto tvrdeniu sa ale portál Seznam Správy ohradzuje. Vedenie si nechalo spracovať právnu analýzu, podľa ktorej je reportáž v poriadku.

Babiš tento týždeň povedal, že z funkcie dobrovoľne nikdy neodstúpi.

Za Andreja Babiša sa postavila tiež bývalá manželka vo videu, ktoré zverejnila Televízia Nova. V ňom hovorí, že už nemôže ďalej nechať celú situáciu bez komentára.

"Reportérov Slonkovú s Kubíkom som upozornila, že nechcem, aby syna natáčali a urobili to. Upozornila som ich na to, že syn je chorý. Otázky ale obaja viedli zámerne tak, aby uškodili našej rodine. Žiadam všetkých ostatných novinárov, aby sa k štvavej kampani nepripájali," povedala Beata Babišová, bývalá manželka predsedu vlády a matka Andreja Babiša mladšieho.

"Pretože je už zverejnená a známa naša adresa vo Švajčiarsku, nemáme možnosť ísť ani von. Nechcem, aby nás niekto obťažoval. Hovorím preto aj s advokátmi. Žiadam aj reportérov Kubíka a Slonkovú, aby nás už nechali byť, nechceme s nimi hovoriť," zakončila krátke video Beata Babišová.

Politická situácia sa vyhrocuje

Politická situácia sa vyhrocuje aj vo verejnom sektore. Oslavy 17. novembra boli na niekoľkých miestach v republike tiež v znamení protestov proti Andrejovi Babišovi. Aj napriek tomu, že sa sobotňajšia demonštrácia radí k najväčším za posledné roky, podľa informácií pražskej polície prebehli minimálne v Prahe pokojne.

"Okrem tej na Národnej triede, tak sme ďalej počas celého dňa až do neskorých večerných hodín, do kedy rôzne zhromaždenia trvali, nemuseli riešiť akýkoľvek incident," komentoval hovorca pražských policajtov Tomáš Hulan.

Najviac demonštrantov sa zišlo na Staromestskom námestí - podľa odhadov ich na miesto dorazilo vyše pätnásťtisíc.

01 - Modified: 2024-04-24 10:55:28 - Feat.: - Title: Česká polícia rozbila gang falošných bankárov. Spáchali škody vo výške desiatok miliónov korún 02 - Modified: 2024-04-23 15:55:06 - Feat.: - Title: Česko oceňuje dohodu Arménska a Azerbajdžanu, nestabilita nahráva Rusku, tvrdí český minister Lipavský 03 - Modified: 2024-04-24 13:41:08 - Feat.: - Title: Čechov voláme bratia, no čo o nich naozaj vieme? Tento kvíz ukáže, ako dobre poznáte našich západných susedov 04 - Modified: 2024-04-23 10:54:00 - Feat.: - Title: Web ČTK napadli hackeri, vydali správy o zmarenom atentáte na Pellegriniho 05 - Modified: 2024-04-19 21:25:06 - Feat.: - Title: S kontrolami na hraniciach so Slovenskom zatiaľ nepočítame, môže sa to zmeniť, povedal český minister
menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
24. apríl 2024 23:58