Reuters
StoryEditor

Macron je fyzicky vyčerpaný a sám. Je na pokraji vyhorenia, píšu francúzske noviny

01.04.2019, 14:26
Autor:
ČTKČTK
Macron sa pritom podľa denníka Le Parisien teraz nachádza v kritickom bode svojho päťročného funkčného obdobia.

Francúzsky prezident Emmanuel Macron je fyzicky vyčerpaný a osamotený, lebo prišiel o svojich dlhoročných poradcov, napísal francúzsky denník Le Parisien s odvolaním sa na zdroje blízke šéfovi Elyzejského paláca.

Macron sa pritom podľa neho teraz nachádza v kritickom bode svojho päťročného funkčného obdobia. Počas tohto mesiaca má totiž zverejniť závery, ktoré vyvodil z celonárodnej diskusie o smerovaní krajiny.

"Je na pokraji vyhorenia," citoval Le Parisien blízku osobu ešte len štyridsaťjeden ročného Macrona, ktorý od polovice vlaňajšieho novembra zápasí s protivládnymi demonštráciami takzvaných žltých viest. "Ešte že ho nalíčia, inak by sa videlo, aký je zničený," dodal ďalší zdroj.

"Je tu niekto, kto pre mňa pracuje, kto mi pomôže?" hneval sa podľa Le Parisien Macron počas jednej z nekonečných debát v regiónoch, keď zistil, že v sále nie je žiadny z jeho poradcov.

"Táto scéna je pre Macronovo vládnutie typická. Je sám, naozaj sám," konštatoval denník.

Prezident podľa neho napríklad nedávno dostal na mobil textovú správu od jedného z uchádzačov o vládnu funkciu v rámci menšej reorganizácie kabinetu. "Je neuveriteľné, čo si ľudia dovolia," konštatoval podľa Le Parisien jeden z vyššie postavených ministrov.

Na Macrona sa podľa neho obracajú všetci so všetkým, pretože inak nie je na koho. "A on navyše odpovedá," dodal minister.

Le Parisien pripomína, že Macrona od nástupu do úradu v máji 2017 opustilo niekoľko ministrov a poradcov. 

"Dobyvačná skupinka poradcov, ktorí (Macrona) sprevádzali k víťazstvu, je preč. S postupom času sa ich energia vyčerpala, sú opotrebovaní," napísal denník. Jeden z ministrov podľa neho dokonca označil súčasnú situáciu v Elyzejskom paláci za chaos.

01 - Modified: 2024-04-19 18:42:08 - Feat.: - Title: Medzinárodný menový fond vyzval Paríž a Rím na väčšie šetrenie, naopak Nemci by mali viac investovať 02 - Modified: 2024-04-18 15:38:05 - Feat.: - Title: Kremeľ odsúdil rozhodnutie Francúzska zhabať vilu partnera Putinovej exmanželky 03 - Modified: 2024-04-18 14:50:03 - Feat.: - Title: Kyjev musí rýchlo konať. Dochádzajú mu vojaci, zbrane i munícia, tvrdí pre HN český expert na Ukrajinu Mlejnek 04 - Modified: 2024-04-18 10:09:49 - Feat.: - Title: Burkina Faso vyhostila troch francúzskych diplomatov za "podvratnú činnosť" 05 - Modified: 2024-04-18 06:13:22 - Feat.: - Title: Francúzska polícia pred olympiádou v Paríži vysťahúva squaty. Ostáva 100 dní
menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
20. apríl 2024 08:13