Twitter/Donald J. Trump
StoryEditor

"Hra sa skončila." Trump sa pri Muellerovej správe inšpiroval seriálom Hra o tróny

18.04.2019, 18:02
Autor:
ČTKČTK
Nie je to prvýkrát, čo Trump vo svojich príspevkoch na twitteri odkázal na populárny seriál.

Krátko pred zverejnením správy osobitného vyšetrovateľa Roberta Muellera, ktorý sa zaoberal ruskou úlohou v amerických prezidentských voľbách v roku 2016, prezident Donald Trump na twitteri napísal, že "hra sa skončila".

V texte na fotomontáži odkazuje na obľúbený seriál stanice HBO Hra o tróny, ktorého posledná séria sa začala vysielať túto nedeľu.

"Žiadna tajná dohoda. Žiadne bránenie spravodlivosti. Pre nenávistníkov a radikálnych ľavicových demokratov - hra sa skončila," znie nápis na fotomontáži, na ktorej stojí americký prezident chrbtom k divákovi zahalený v bielom dyme.

V príspevku bolo použité písmo nápadne podobné tomu, aké používa stanica HBO. Rovnako ako v anglickom originálnom názve Game of Thrones je aj v anglickom nápise Game Over na Trumpovej fotomontáži preškrtnuté tromi čiarami písmeno O.

HBO naznačuje zneužitie obchodnej značky

Nie je to prvýkrát, čo Trump vo svojich príspevkoch na twitteri odkázal na populárny seriál. Vlani v novembri upozornil citátom z tejto fantasy ságy na plánované zavedenie sankcií voči Iránu. Tento rok v januári zverejnil príspevok sa slovami "Múr sa blíži", ktoré odkazujú na dôležitú seriálovú vetu "Zima sa blíži".

V novembri na Trumpov tweet reagovala aj sama stanica HBO. Naznačila, že sa prezident dopustil "zneužitia obchodnej značky". Na januárový ani na aktuálny príspevok nereagovala.

Trump trvá na tom, že s Rusmi nespolupracoval

HBO v nedeľu odvysielala prvý diel záverečnej série obľúbeného seriálu, ktorý sa preslávil najmä tým, že ani hlavné postavy si v ňom nemôžu byť isté svojím životom. Na túto skutočnosť v reakcii na Trumpov príspevok upozornil aj analytik stanice CNN Renato Mariotti.

"Ak som sa niečo naučil pri sledovaní Hry o tróny, tak to, že by ste sa nemali obracať chrbtom a predpokladať, že hra skončila, kým nebežia záverečné titulky," napísal.

Trump dnes zverejnil sériu tweetov k očakávanému zverejneniu Muellerovej správy. Je medzi nimi napríklad aj video, na ktorom je zostrih prezidentových výstupov, v ktorých trvá na tom, že s Rusmi v kampani nespolupracoval.

01 - Modified: 2024-04-19 05:32:00 - Feat.: - Title: "Pohni sa, Európa!" Starý kontinent by mal poskytnúť Ukrajine viac pomoci, tvrdí Trump 02 - Modified: 2024-04-18 21:46:07 - Feat.: - Title: Prežitie Ukrajiny je dôležité aj pre Spojené štáty, uviedol Trump. Cez víkend má prebehnúť dôležité hlasovanie 03 - Modified: 2024-04-18 14:50:03 - Feat.: - Title: Kyjev musí rýchlo konať. Dochádzajú mu vojaci, zbrane i munícia, tvrdí pre HN český expert na Ukrajinu Mlejnek 04 - Modified: 2024-04-18 05:47:32 - Feat.: - Title: Dva a pol hodinová večera v Trump Tower. Duda s Trumpom diskutovali o Ukrajine, Blízkom východe aj NATO 05 - Modified: 2024-04-18 14:30:51 - Feat.: - Title: Kyjev musí rýchlo konať. Dochádzajú mu vojaci, zbrane i munícia, tvrdí pre HN český expert na Ukrajinu Mlejnek
menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
19. apríl 2024 09:15