Začiatkom októbra skončil Elon Musk na pozícii predsedu správne rady Tesly. Za zavádzajúce informácie o stiahnutí spoločnosti z burzy zaplatí Musk a Tesla pokutu 40 miliónov dolárov.Reuters
StoryEditor

Escobarov brat sa pustil do Muska: Elon, obaja vieme, že si ukradol môj plameňomet. Sto miliónov to urovná

17.07.2019, 09:55
Brat drogového baróna Pabla Escobara obvinil Elona Muska z krádeže konceptu plameňometu.

Roberto Escobar, spoluzakladateľ Medellínskeho kartelu a brat kolumbijského drogového baróna Pabla Escobara, prišiel s obvinením, že Elon Musk ukradol jeho nápad na výrobu ručného plameňometu.

K údajnej krádeži konceptu plameňometu malo dôjsť v roku 2017, keď jeden z pracovníkov Muskovej firmy The Boring Company navštívil spoločnosť Escobar Inc. Brat drogového baróna od Muska požaduje 100 miliónov dolárov alebo akcie Tesly ako odškodnenie.

Roberto Escobar, ktorého prezývajú El Osito čiže medvedík, je v súčasnosti šéfom Escobar Inc. Podľa webu TMZ pri návšteve inžiniera Muskovej spoločnosti niekedy v lete 2017 s ním Escobar údajne hovoril o vývoji plameňometov.

Brata drogového baróna potom podľa jeho slov šokovalo, keď spoločnosť The Boring Company v januári 2018 oznámila, že vyvíja vlastný plameňomet s názvom "Not a Flamethrower."

Akcie Tesly alebo hotovosť

Podľa firmy išlo o najbezpečnejší plameňomet na svete, vhodný na spestrenie akejkoľvek zábavy, a to z dôvodu krátkeho dosahu plameňa. V limitovanej editici zamestnanci firmy The Boring Company vyrobili 20-tisíc kusov, ktoré sa predali veľmi rýchlo aj napriek cene 500 dolárov za jeden.

Nedávno predstavil vlastné plameňomety za 250 dolárov aj Roberto Escobar. "Chcem, aby ľudia mohli spaľovať peniaze ako ja a Pablo. Za svoj život som z mnohých dôvodov spálil pár miliárd dolárov," konštatoval Escobar pre The Next Web.

Plameňomety sa dizajnovo podobajú práve na tie od spoločnosti The Boring Company, ale podľa Escobara bol jeho nápad prvý. "Elon, ​​obaja vieme, že si ukradol môj nápad. Sto miliónov dolárov to urovná. Akcie Tesly alebo peniaze v hotovosti," povedal Escobar vo svojom vyhlásení.

"Bol si malý chlapec, ja som riadil svet"

Escobar tiež dodal, že v prípade víťazstva na súde získa viac ako 100 miliónov dolárov. "Pamätaj, v roku 1980 si bol len malý chlapec, zatiaľ čo ja som riadil svet. Teraz si zarobil pár miliárd, možno 20. To je obnos, ktorý ja zarobím za dva dobré týždne, priateľu. Poďme to vyriešiť ako gentlemani. Prepíš akcie Tesly na Escobar Inc.," naliehal Escobar.

Musk na svojom twitterovom účte reagoval slovami: "Nie je to plameňomet, pán Escobar." Potom ešte zdieľal tweet, kde ironicky písal, že ukradol nápad aj od Spaceballs.

Do ponuky pridal plameňomet

Elon Musk je známy miliardár a vizionár, ktorý okrem iného vlastní výrobcu elektromobilov Tesla alebo vesmírnu spoločnosť SpaceX.

Jedna z jeho ďalších firiem, spomínaná The Boring Company, sa zameriava na tvorbu podzemných tunelov v doprave.

Peniaze však zarábala aj predajom reklamných predmetov s logom spoločnosti.

Aby Musk podporil odbyt šiltoviek, sľúbil, že keď sa predá 50-tisíc kusov, tak do ponuky pridá plameňomet, čo sa stalo.

Brat drogového baróna

Roberto Escobar predtým pôsobil ako účtovník v Medellínskom karteli. Jeho brat Pablo Escobar bol najväčším kolumbijským drogovým barónom.

Počas svojho života nazhromaždil také bohatstvo, že ho v roku 1989 zaradil časopis Forbes na ôsme miesto v rebríčku najbohatších ľudí planéty.

Escobar zomrel v decembri 1993 vo veku 44 rokov, kedy ho pri naháňačke smrtiacou ranou za ucho zrejme zastrelila kolumbijská polícia. Panujú však dohady, že Pabla Escobara trafil ostreľovač z Delta Force. Podľa inej verzie spáchal Escobar samovraždu.

01 - Modified: 2024-04-16 08:24:30 - Feat.: - Title: Musk chce prinútiť nových užívateľov, aby za príspevky na sieť X platili 02 - Modified: 2024-04-15 11:30:55 - Feat.: - Title: Tesla v problémoch: Musk ohlásil prepustenie viac než desatiny celosvetovej pracovnej sily spoločnosti 03 - Modified: 2024-04-06 16:50:19 - Feat.: - Title: Cesta autom bez vodiča. Automobilka Tesla podľa Muska na začiatku augusta predstaví robotaxi 04 - Modified: 2024-04-03 14:00:00 - Feat.: - Title: Prvý pacient s čipom v mozgu strávil prvú noc po operácii pri videohre 05 - Modified: 2024-03-30 09:00:00 - Feat.: - Title: Muskova sociálna sieť X spustí vlastného chatbota. Je inšpirovaný knihou Stopárov sprievodca galaxiou
menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
16. apríl 2024 17:42