Fakt: Ak ste vonku v lese a uvidíte medveďa, všeobecnou radou je sa pokojne vzdialiť. Ak sa nachádza v okolí vášho kempingu, urobte hluk, ktorý ho, dúfajte, vystraší. Ale v prípade skutočného útoku by vaša reakčná stratégia mala závisieť od medveďa a od typu útoku. Nikdy nehrajte mŕtveho, ak čierny medveď útočí - vždy bojujte. Vo väčšine prípadov medveď hnedý alebo grizly útočia v snahe brániť seba alebo svoje mláďatá. Z obranného útoku pomaly vycúvajte. Ak prídete s medveďom do kontaktu, hrajte mŕtveho ležaním na bruchu. Ale v zriedkavých prípadoch predátorského útoku, ktorý prichádza bez varovania (alebo ak sa zdá, že vás medveď prenasleduje), bojujte o svoj život.Pixabay
StoryEditor

Ruský dôchodca vtipkoval, že keď sa nevráti z lesa, zjedol ho medveď. Následne ho našli v žalúdku šelmy

18.08.2019, 00:00
Autor:
magmag
Dôchodca, ktorý predtým pracoval ako stavebný robotník, sa pokúsil s hnedou šelmou ešte bojovať.

Ruský penzista vyrazil na hríby. Z lesa telefonoval žene a vtipkoval, že keby nezavolal späť, tak ho zjedol medveď.

Ako v mnohých čiernych komédiách sa to skutočne prihodilo. 66-ročného muža zaživa zjedol medveď, jeho pozostatky sa našli v žalúdku šelmy.

"Chystám sa na hríby. Ak ti nezavolám do desiatich hodín, znamená to, že ma zjedol medveď," povedal ironicky dôchodca Alexander Kornejev do telefónu svojej žene.

Krátko potom, čo ukončil hovor, ho napadol na východe Ruska kúsok od dediny Suluk medveď, informoval britský portál Mirror.

Dôchodca, ktorý predtým pracoval ako stavebný robotník, sa pokúsil s hnedou šelmou ešte bojovať. Avšak s malým vreckovým nožíkom toho proti veľkému medveďovi príliš nezmohol.

Jeho zmrzačené pozostatky na poľnej ceste našli miestni obyvatelia, následne sa rozhodli medveďa prenasledovať.

Miestni šelmu skutočne dopadli a zastrelili. Keď jej naštvaní lovci rozpárali brucho, našli v jej žalúdku pozostatky Kornejeva. "Všade bola krv. Jeho vreckový nôž bol zlomený, zostala z neho len polovica. Kornejev sa pokúšal bojovať," uviedol jeden z prítomných lovcov Sergej Rjabov.

V dedine Suluk, ktorá je od Moskvy vzdialená vyše osem tisíc kilometrov, miestni nikdy predtým nezaznamenali podobný útok.

Avšak počet túlavých medveďov sa v tejto oblasti v posledných týždňoch zvýšil. Je to spôsobené okrem iného aj nekončiacimi rozsiahlymi požiarmi a nedostatkom potravy pre medvede.

O masívnych požiaroch a následnej migrácii zvierat po celej krajine píšu vo veľkej miere miestne spravodajské portály. "Medvede a líšky utekajú z tajgy, malé zvieratá sa dusí dymom a umierajú. Preto predátori hľadajú jedlo v dedinách po celej Sibíri," píše v twitterovom príspevku The Siberian Times.

Miestne úrady varovali obyvateľov pred vstupom do lesov a rozmiestnili výstražné cedule. Polícia teraz začala prešetrovať smrť ruského dôchodca.

"Kornejev vtipkoval, ale na jeho slová skutočne došlo," uzavrel lovec Rjebov.

01 - Modified: 2024-04-23 14:18:41 - Feat.: - Title: Príde veľmi tvrdá a adekvátna odpoveď. Rusko varuje Európu pred odvetou za zhabané aktíva 02 - Modified: 2024-04-23 13:56:48 - Feat.: - Title: Zosilníme útoky na sklady západných zbraní, časť sme ukoristili, uviedol Šojgu 03 - Modified: 2024-04-23 13:29:43 - Feat.: - Title: Výsledok úspešnej práce. Najväčšia ruská banka Sberbank vyplatí za minulý rok rekordnú dividendu 04 - Modified: 2024-04-23 12:21:56 - Feat.: - Title: Hodnota zmrazených ruských aktív vo Švajčiarsku dosahiahla takmer šesť miliárd frankov 05 - Modified: 2024-04-23 12:54:25 - Feat.: - Title: Ani vojna, ani mier. Fínsko je pod silným ruským tlakom, východ krváca a krajina platí vysokú cenu
menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
23. apríl 2024 16:59