Hillary ClintonováReuters
StoryEditor

Clintonová v dokumente zaútočila na Bernieho Sandersa

21.01.2020, 18:14
Autor:
TASRTASR
Bernie Sanders v prieskumoch zaostáva za Joeom Bidenom a Elizabeth Warrenovou.

Niekdajšia americká ministerka zahraničia Hillary Clintonová v novom dokumente zaútočila na demokratického prezidentského kandidáta Bernieho Sandersa. Informovala o tom v utorok agentúra AFP.

"Nikto ho nemá rád," povedala Clintonová o Sandersovi. Na otázku, či Sandersa podporí v prípade, že získa demokratickú nomináciu, neodpovedala. "Ešte stále máme pred sebou primárky," vyhlásila.

"Bol (Sanders) v Kongrese celé roky. Pritom ho podporil iba jediný senátor. Nikto ho nemá rád, nikto s ním nechce spolupracovať, neurobil vôbec nič. Je to kariérny politik," vyhlásila Clintonová v štvordielnej dokumentárnej sérii na streamovacej platforme Hulu, ktorá by sa mala odvysielať koncom marca.

Ľavicovo orientovaný senátor z Vermontu je jedným z favoritov na zisk demokratickej nominácie v takzvaných primárkach, v ktorých si demokrati vyberú svojho nominanta do novembrových prezidentských volieb.

Sanders sa o demokratickú nomináciu usiloval už pred štyrmi rokmi. V primárkach neuspel práve proti Hillary Clintonovej, ktorá nakoniec v súboji o Biely dom podľahla Donaldovi Trumpovi.

Sanders v prieskumoch zaostáva za Joeom Bidenom a Elizabeth Warrenovou. Prvé hlasovanie prebehne o dva týždne v štáte Iowa.
Warrenová nedávno vyhlásila, že Sanders jej v súkromí povedal, že neverí vo víťazstvo ženy v prezidentských voľbách. Sanders

Warrenovej vyhlásenie poprel. Clintonová však povedala, že "zapadá do celkového vzorca".

"Je to kultúra okolo neho. Jeho tím, jeho prominentní podporovatelia a ich útoky na mnohých konkurentov, obzvlášť na ženy," dodala Clintonová.

Sanders sa nedávno musel ospravedlniť aj Joeovi Bidenovi, keď jeden z jeho podporovateľov napísal o bývalom viceprezidentovi komentár v britskom denníku The Guardian, v ktorom tvrdí, že Biden má "veľký problém s korupciou".

01 - Modified: 2019-03-05 06:44:43 - Feat.: - Title: Clintonová vylúčila svoju opätovnú prezidentskú kandidatúru 02 - Modified: 2018-04-02 19:13:51 - Feat.: - Title: Trump posilnil šance žien v politike 03 - Modified: 2017-07-11 05:43:43 - Feat.: - Title: Donald Trump mladší je ochotný vypovedať pred výborom Senátu 04 - Modified: 2016-11-13 06:32:16 - Feat.: - Title: "Bola som úspešnejšia ako Trump." Clinonová za svoj neúspech v prezidentských voľbách viní FBI 05 - Modified: 2016-11-08 10:53:40 - Feat.: - Title: Trumpove ekonomické plány sú len silné reči. Nemajú šancu, tvrdí analytik
menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
25. apríl 2024 14:28