StoryEditor

Vychovávateľky v Česku ignorovali závory, s malými deťmi prešli cez koľaje. Škandál rieši polícia

06.02.2020, 13:55
Autor:
rsrrsr
Tri vychovávateľky vystavili zbytočnému riziku celkovo trinásť detí.

Kamery pri železničnej zastávke v pražskej časti Řeporyje zachytili skupinku detí predškolského veku, ktoré v sprievode vychovávateliek prechádzali cez železničné priecestie v čase, keď blikali výstražné svetlá a boli spustené závory. Prípadom sa zaoberá polícia.

Tri vychovávateľky vystavili zbytočnému riziku celkovo trinásť detí. Udalosť sa stala v stredu len niekoľko minút pred poludním. Bezpečnostné kamery zachytili skupinku v momente, keď ponáhľa na vlak stojaci v zastávke Praha-Řeporyje.

Vychovávateľky prevádzajú deti cez priecestie a úplne ignorujú, že blikajú výstražné svetlá a že sú spustené závory. Video, na základe ktorého sa polícia začala prípadom zaoberať, zverejnil na internetovej televízii Mall.tv starosta pražskej mestskej časti Řeporyje Pavel Novotný v rámci svojho programu Extrémny starosta.

"Gratulujem všetkým vychovávateľkám. Iste, jeden vlak prešiel, do druhého nastupujete. Tak presne za túto argumentáciu si vás podám. Len vás nájdem. Len zistím, čo ste zač. Pane bože, tá kamera funguje ešte len dva dni," napísal Novotný na Facebooku.

"Moja škôlka to nie je, to už by som rozdával výpovede, ale hľadáme ich. Nastupovali do vlaku smerom na Smíchov," dodal ešte pre portál iDdnes.cz.

Prípadom sa zaoberajú policajti z druhého obvodu, kam patrí Praha 2 a 5. "Vec preverujeme pre podozrenie z trestného činu všeobecného ohrozenia," uviedol hovorca polície Jan Rybanský.

Správa železníc, ktorá často spolupracuje s policajtmi na sledovanie podobných priestupkov, správanie žien na zázname odsúdila. "Ich správanie je absolútne neospravedlniteľné a o to viac zarážajúce, že sa ho dopustili učiteľky, ktoré by mali byť deťom vzorom a ktoré sú za ich bezpečie zodpovedné. Je úplne ľahostajné, že v čase incidentu stál vlak v stanici. Ide tu o porušenie zákona, ktoré by mala riešiť polícia," dodal hovorca Správy železníc Marek Illias.

Cez prejazd v Řeporyjách jazdia okrem častých osobných vlakov aj niektoré rýchliky. Vlaky prichádzajúce z centra Prahy sú vidieť až na poslednú chvíľu.

01 - Modified: 2024-04-20 13:03:32 - Feat.: - Title: Počet obvinených príslušníkov ozbrojených bezpečnostných zborov vlani stúpol 02 - Modified: 2024-04-19 21:25:06 - Feat.: - Title: S kontrolami na hraniciach so Slovenskom zatiaľ nepočítame, môže sa to zmeniť, povedal český minister 03 - Modified: 2024-04-19 20:14:18 - Feat.: - Title: Polícia oznámila totožnosť muža, ktorý sa zapálil pred súdom s Trumpom. Motivovali ho konšpirácie 04 - Modified: 2024-04-19 16:05:21 - Feat.: - Title: Manželia Babišovci sa rozchádzajú. Prajeme si zachovať rodinnú harmóniu, uviedli 05 - Modified: 2024-04-19 09:55:49 - Feat.: - Title: Slovensko a Taliansko by mohli uzavrieť dohodu o policajnej spolupráci
menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
20. apríl 2024 15:14