Reuters
StoryEditor

"Poplach je odvolaný." Rakúsko obnovilo dôležité železničné spojenie s Talianskom

23.02.2020, 20:49
Autor:
ČTKČTK
Osobná železničná doprava medzi Rakúskom a Talianskom cez Brennerský priesmyk bol v nedeľu pozastavená na niekoľko hodín pre podozrenie na nákazu koronavírusom.

Rakúske úrady ohlásili obnovenie železničného spojenia s Talianskom cez Brennerský priesmyk.

Stalo sa tak potom, čo tu v nedeľu večer prerušili osobnú železničnú dopravu pre podozrenie na koronavírus u dvoch cestujúcich vo vlaku z Benátok do Mníchova.

Testy však v oboch prípadoch podozrenia nepotvrdili, uviedla agentúra AFP.

"Poplach je odvolaný, testy skončili negatívnym výsledkom," uviedlo rakúske ministerstvo vnútra.

Rakúske dráhy ÖBB následne ohlásili, že úradné uzavretie trate cez Brenner bolo zrušené. Dnes majú vlaky jazdiť podľa cestovného poriadku.

Podozrenie u dvoch Nemiek

Vo vlaku z Benátok do Mníchova, ktorý v nedeľu večer musel zostať stáť v hraničnej stanici na talianskom území, bolo asi 300 cestujúcich, prevažne Nemcov a Rakúšanov.

U dvoch Nemiek, ktoré nastúpili v Benátkach, bolo zistené podozrenie na koronavírus, čo talianske štátne dráhy Ferrovie dello Stato (FS) oznámili rakúskym dráham ÖBB. Dráhy následne o situácii informovali rakúske ministerstvo vnútra a úrady vjazdu vlaku do Rakúska zabránili.

Dôležité železničné spojenie cez Brennerský priesmyk bolo prerušené na asi štyri hodiny, uviedla agentúra Reuters.

Pripomenula, že rakúsky minister vnútra Karl Nehammer ešte v nedeľu uviedol, že dnes sa zíde skupina, ktorá má na starosti koronavírus, aby diskutovala o zavedení hraničných kontrol s Talianskom.

Taliansko zápasí s vírusom

Nový koronavírus už v Taliansku spôsobil smrť troch ľudí. Nakazených je v tejto krajine už vyše 130, pričom chorí sú v piatich regiónoch na severe krajiny. Cez 50-tisíc obyvateľov 11 obcí a miest, kde sa infekcia objavila, je v úplnej karanténe.

Kvôli nárastu počtu chorých budú v ľudnatých regiónoch Lombardia, Piemont a Benátsko na týždeň uzavreté všetky školy, rušia sa všetky verejné podujatia a predčasne skončí aj tradičný, turistami hojne navštevovaný karneval v Benátkach.

V Rakúsku sa doteraz vyskytlo 181 prípadov podozrenia na koronavírus, ale žiadny sa podľa ministerstva vnútra nepotvrdil

01 - Modified: 2024-04-15 20:51:38 - Feat.: - Title: Plán na výstavbu záchytných centier pre migrantov v Albánsku sa odkladá, informuje talianske ministerstvo 02 - Modified: 2024-04-15 11:35:32 - Feat.: - Title: Taliansky protimonopolný úrad vyšetruje Ryanair, ten podozrenia odmieta 03 - Modified: 2024-04-14 19:02:00 - Feat.: - Title: V talianskej oblasti Napola zaznamenali slabé zemetrasenie 04 - Modified: 2024-04-12 20:45:46 - Feat.: - Title: Počet obetí výbuchu vodnej elektrárne na severe Talianska stúpol na sedem 05 - Modified: 2024-04-12 20:10:49 - Feat.: - Title: Taliansko pre obavy o útok na Izrael vyzvalo Irán na zdržanlivosť. Hrozba "zostáva skutočnou"
menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
16. apríl 2024 09:14