Reuters
StoryEditor

V anglickom Readingu došlo k vážnemu incidentu. Dobodali troch ľudí

20.06.2020, 22:49
Autor:
ČTKČTK
Polícia uviedla, že prípad v súčasnosti nevyšetruje s podozrením na terorizmus a že motív činu je nejasný.

Britská polícia dnes potvrdila, že pri sobotňajšom útoku nožom v juhoanglickom meste Reading zahynuli traja ľudia.

Ďalšie tri osoby boli podľa nej pri incidente zranené. Na mieste bol zadržaný 25-ročný muž pre podozrenie z vraždy, po nikom inom sa nepátra.

Polícia uviedla, že prípad v súčasnosti nevyšetruje s podozrením na terorizmus a že motív činu je nejasný.

Podľa svedkov sa útok odohral okolo 18:00 miestneho času (20:00 SELČ) v parku Forbury Gardens v meste Reading, ktoré sa nachádza asi 65 kilometrov západne od Londýna.

"Nemáme žiadne správy, ktoré by naznačovali, že verejnosti hrozí ďalšie nebezpečenstvo. Napriek tomu občanov vyzývame, aby zostali bdelí a akúkoľvek podozrivú vec nahlásili polícii," uviedol policajný dôstojník Ian Hunter. "Tento prípad v súčasnosti nevyšetrujeme s podozrením na terorizmus," dodal.

Park plný ľudí

V Readingu bolo v sobotu večer slnečno a park bol plný ľudí, ktorí si sem prišli porozprávať s priateľmi.

Kvôli koronavírusovým  opatreniam sú v Británii zatvorené krčmy a podobné zariadenia, takže veľa ľudí sa schádza vonku, napísala agentúra Reuters.

Svedok Lawrence Wort spravodajskému portálu BBC News povedal, že útočník sa znenazdajky rozbehol k skupine asi ôsmich až desiatich ľudí a začal ich bodať nožom do krku a ďalších častí tela. Potom sa rozbehol aj za Wortom, ale tomu sa podarilo utiecť.

Útok nesúvisí s demonštráciou

K útoku došlo na mieste, kde sa predtým v sobotu uskutočnila pokojná demonštrácia hnutia Black Lives Matter proti rasizmu a policajnému násiliu. Polícia však oznámila, že vraždenie s demonštráciou nesúviselo.

"Objavili sa správy, že tento incident je spojený s protestom hnutia Black Lives Matter, ktorý sa konal v Readingu v sobotu popoludní. Môžem potvrdiť, že incident s demonštráciou nie je spojený. Došlo k nemu asi tri hodiny potom, čo demonštrácia skončila," povedal Hunter.

Vyjadril sa aj premiér

Premiér Boris Johnson povedal, že myslí na všetkých, ktorí boli "desivým incidentom" v Readingu postihnutí. Poďakoval tiež záchranným zložkám na mieste.

Ministerka vnútra prítmie Patelová na twitteri oznámila, že je správami o útoku "hlboko znepokojená". "Moje myšlienky sú so všetkými, ktorých sa incident týka, vrátane polície a záchranárov na mieste činu," napísala.

01 - Modified: 2024-04-14 12:15:48 - Feat.: - Title: Irán si predvolal britského, francúzskeho a nemeckého veľvyslanca kvôli postoju k útoku na Izrael 02 - Modified: 2024-04-14 07:15:00 - Feat.: - Title: Destabilizácia Blízkeho východu. Británia, Francúzsko aj Európska únia odsúdili iránsky útok na Izrael 03 - Modified: 2024-03-30 10:30:00 - Feat.: - Title: Británia ako skládka toxických látok. Po brexite nemajú na ich reguláciu peniaze ani odborníkov 04 - Modified: 2024-03-24 11:28:16 - Feat.: - Title: Ruský opis útoku v Moskve je "dymovou clonou", tvrdí britský minister financií. Vyjadrenia berie s rezervou 05 - Modified: 2024-03-22 09:31:06 - Feat.: - Title: Britská revolúcia vo vojenstve? Laserový „Dračí oheň“ vie vystreliť za pár eur, má však nečakaných súperov
menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
19. apríl 2024 08:14