Jozsef SzájerReuters
StoryEditor

Orbánov europoslanec bol na zakázanom večierku so sexuálnymi orgiami. Zadržala ho polícia

01.12.2020, 20:50
Autor:
ČTKČTK
Europoslanec sa počas policajného zásahu pokúsil utiecť, avšak policajti ho napokon zadržali.

Maďarský europoslanec József Szájer rezignoval na svoju funkciu po tom, čo ho v piatok belgická polícia pristihla v centre Bruselu na nedovolenom večierku s ďalšími 24 ľuďmi.

Podľa belgických médií išlo o sexuálne orgie. Člen vládnucej konzervatívnej strany Fidesz najprv svoju nedeľnú rezignáciu vysvetľoval "dlhým obdobím reflexie".

Keď však dnes vyšlo najavo, že sa zo spomínaného večierku pokúsil pred policajnou kontrolou utiecť oknom, priznal svoju účasť, k typu zábavy sa však nevyjadril, píše agentúra AP.

Polícia v piatok podľa médií rozohnala večierok so sexuálnymi orgiami v byte nad kaviarňou v centre Bruselu. Okrem europoslanca Szájera medzi nimi bolo aj niekoľko diplomatov.

Policajtov na párty upozornili susedia kvôli hluku a možnému porušovaniu reštrikcií prijatých kvôli šíreniu koronavírusu. Spravodajca televízie Euronews uviedol, že účastníci akcie dostali pokutu 250 eur, jej organizátor potom trojnásobok.

Belgické koronavírusové pravidlá zakazujú organizovanie hromadných podujatí v bytoch, kam si je možné pozvať nanajvýš jedného hosťa za týždeň.

Vyšetrovatelia dnes podľa agentúry AP uviedli, že polícia muža s iniciálami J. S. odviezla domov, kde jej ukázal diplomatický pas. V jeho batohu tiež objavili drogy. "Polícia tvrdí, že našli tabletu extázy. Nie je moja, neviem, ako sa tam dostala, kto ju tam dal," uviedol včera maďarský europoslanec vo vyhlásení.

Päťdesiatdeväťročný Szájer podľa maďarského webu Hungary Today svoju nečakanú nedeľnú rezignáciu najprv vysvetlilslovami, že pre neho je každodenná práca politika po 30 rokoch "čoraz väčšou duševnou záťažou".

Dodal, že jeho rozhodnutie nemá žiadnu súvislosť so súčasným rozhodnutím maďarskej vlády blokovať schválenie únijného rozpočtu kvôli spojeniu peňazí a vlády práva.

Szájer je ženatý a má dospelú dcéru. Je jedným zo zakladateľov strany Fidesz premiéra Viktora Orbána, ktorá sa vyhlasuje za ochrancu kresťanských hodnôt, vrátane tradičného poňatia rodiny. Agentúra AP pripomína, že Orbán je hlasný kritik liberalizmu a vyznávač takzvanej "iliberálnej" kresťanskej demokracie.

Tento rok v júli Gábor Kaleta, člen Fideszu a bývalý maďarský veľvyslanec v Peru, dostal ročnú podmienku kvôli vlastníctvu viac ako 19-tisíc pornografických snímok detí.

Vlani sa tiež dostalo na verejnosť video, ktoré pri sexuálnych hrách s údajnou prostitútkou zachytilo politika Fideszu a starostu mesta Györ Zsolta Borkaia. Napriek tomu ho občania do funkcie znovu zvolili. Fidesz uviedol, že ide o súkromnú záležitosť Borkaia. Ten však krátko potom odstúpil, aby stranu "morálne nepoškodil".

01 - Modified: 2024-04-10 12:29:10 - Feat.: - Title: Kritik Orbánovej vlády Péter Magyar nemá záujem o "odpadlíkov" Fideszu ani opozičných politikov 02 - Modified: 2024-04-09 16:30:00 - Feat.: - Title: Zrada v Budapešti. Člen orbánovskej elity dezertoval a vedie ľudí do ulíc 03 - Modified: 2024-03-15 19:59:47 - Feat.: - Title: V Budapešti proti Orbánovi protestovalo 10-tisíc ľudí, opozícia chystá novú stranu 04 - Modified: 2024-03-13 16:20:07 - Feat.: - Title: Amnestia v pedofilnej kauze ovplyvnila voličov. Zmenu vlády si želá 55 percent Maďarov 05 - Modified: 2024-02-22 19:42:33 - Feat.: - Title: "Nezvolíme pero, ktoré bude len podpisovať." Opozícia reagovala na nominanta Fideszu Sulyoka na prezidenta
menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
23. apríl 2024 16:31